dinsdag 29 november 2011

Picasso van het gebak | Pierre Hermé


We kennen natuurlijk allemaal zaken als Ladurée, maar ik heb nog nooit zulke mooie creaties gezien als die van Pierre Hermé. Door het tijdschrift Vogue wordt hij de Picasso van het gebak genoemd en gelijk hebben ze. Deze Fransman maakt culinaire meesterwerken. Zoals dat vaak het geval is bij de patisserie is er enorm veel aandacht voor detail. Mijn hart sloeg een paar keer over bij deze prachtige taarten, macarons en andere lekkernijen. Bijna te mooi om op te eten...
Zoals elke meester betaamt, begon Pierre voor zijn eigen succes bij het bedrijf Fauchon, een Frans bedrijf wat onder andere delicatessen als chocolade, zoetigheden, thee en biscuitjes produceert. Aan het einde van 1996 verliet hij dit bedrijf om in zee te gaan met zijn zakenpartner Charles Znaty en opende hij samen met hem zijn  de culinaire winkel Pierre Hermé Paris®. De eerste vestiging opende in 1998 in Tokyo, gevolgd door Salon de Thé in juli in het jaar 2000. In de jaren die volgde opende Pierre Hermé steeds meer zaken waaronder een winkel in Parijs en een tweede winkel in Tokyo. Hij wist gebak weer hip te maken en te re-introduceren bij het grote publiek. En met een blik op zijn meesterwerken, zijn we hem daar eeuwig dankbaar voor.


Zoals jullie kunnen zien op de afbeeldingen maakt Pierre ook graag macarons. Dit zeer geliefde kleine 'koekje' (?), wordt door de meester gemaakt in de volgende (verbluffende) smaken:


- Chocolate
- White truffle & hazelnut
- Mogador passion fruit & milk chocolate
- Fleur de Sel caramel
- Chocolate & foie gras
- Pistachio
- Chocolate and caramel
- Black truffle
- Balsamic vinegar
- Olive oil & vanilla ( vreemde combi die ik graag zou willen proberen!!)
- Eglantine, fig & foie gras
- Grapefruit & campari
- Passion fruit & chocolat


Pretty damn amazing, toch? Behalve macarons, maakt de meester ook taarten en andere zoetigheden. Pierre Hermé heeft maar liefst vier winkels in Parijs, dus wanneer je de city of love eert met een bezoekje, is het zeker een aanrader om één van zijn winkels te bezoeken. Al is het maar om het water in je mond te laten lopen voor de etalage. 

Meer weten over Pierre Hermé? Bezoek dan eens zijn website


2 opmerkingen:

  1. Ben al heel lang niet meer in Parijs geweest maas als ik weer eens ga, wil ik absoluut naar Pierre Hermé! Geloof dat je wel vaak in de rij moet staan, zo populair zijn zijn patisserie-creaties.
    Zou alles wel willen proeven, maar ben vooral benieuwd naar de Ispahan, de roze macaron met de framboosjes!

    BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...