Wat heb je nodig?
150 g pure of bittere chocolade
150 g roomboter
125 g suiker
125 g (lichtbruine) basterdsuiker
1 zakje vanille suiker
150 g zelfrijzend bakmeel
1/2 theelepel zout
4 eieren
1 eetlepel boter om de schaal mee in te vetten
1 eetlepel bloem om mee te bestuiven
Tools:
20 x 30 cm ovenschaal
Bakpapier
Kleine pan om chocolade in te smelten
Zo maak je deze overheerlijke brownies:
Recept door AH.
- Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius of -indien je een gas oven hebt- op stand 3.
- Leg het bakpapier in de ovenschaal en vet deze in met boter. Vergeet ook vooral niet om de hoeken van de schaal een flinke lik boter te geven.
- Zet het pannetje op een laag vuur en breek de chocolade in stukken. Roer de stukken tot één grote smeltende chocoladepasta. Yum!
- Wanneer alle chocolade is gesmolten, het pannetje van het vuur halen en de basterdsuiker en vanillesuiker toevoegen. Wel goed blijven roeren!
- Wanneer de suikers zijn opgelost, voeg de bakmeel en zout door het chocolademengsel. Tip: je kunt ook eerst de basterdsuiker, vanillesuiker, bakmeel en zout in een beslagkom mengen en daarna pas de gesmolten chocolade toevoegen. Dat is hoe ik het heb gedaan.
- Daarna mag je één voor één al roerend de eieren toevoegen aan het bakmengsel.
- Als alles is gemixt, kun je het mengsel in de vorm gieten. Verdeel het goed over het oppervlak en strijk het netjes glad.
- De brownies moeten 30 - 35 minuten gaar bakken. Let even op: begin met de korte tijd en kijk dan even hoe je brownies erbij staan. Ter indicatie: de binnenkant moet smeuïg zijn, niet te droog. Tip: gebruik een satéprikker en steek die na 30 minuten voorzichtig in je brownies. Komen ze er ongeschonden of bijna geheel ongeschonden uit, dan zijn ze goed.
- Tot slot: haal de brownies uit de oven, test ze en haal 'm voorzichtig met bakpapier en al uit de ovenschaal. Snijd 'm in 16 - 20 stukken. Enjoy!
- Laatste tip: je kunt over je brownies ook nog losse vanille suiker gooien voor een extra sweet sensation!
Enjoy your sunday!
Liefs,
Stay tuned,
♥
Stay tuned,
♥
I love brownies! Was vast heel gezellig en lekker de high tea met je vriendinnetjes ;-)
BeantwoordenVerwijderenThnx! Ja, de brownies vielen goed in de smaak. En het was best uniek: want zoals ik al zei, ik bak niet vaak :-) Misschien krijg ik nu wel de smaak te pakken en ga ik meer bakken, zoals één van die fijne recepten van jouw blog!
BeantwoordenVerwijderennomnom! :D
BeantwoordenVerwijderenOhh dat ziet er lekker uit zeg!
BeantwoordenVerwijderenHmm, bakken is leuk!
BeantwoordenVerwijderenNu heb ik honger!!! LOL
BeantwoordenVerwijderenNomnomnom... die lust ik wel!! :D
BeantwoordenVerwijderen