zondag 16 oktober 2011

Recept: Homemade Brownies


Ik bak niet heel vaak, maar ik vind het wel ontzettend leuk om te doen! Dit weekend had ik een high tea met vriendinnen waarvoor ik had besloten om zelf brownies te bakken. En nee, dan niet uit een pakje, maar écht volgens een receptuur en strategie. Hoe dan?

Wat heb je nodig?
150 g pure of bittere chocolade
150 g roomboter
125 g suiker
125 g (lichtbruine) basterdsuiker
1 zakje vanille suiker
150 g zelfrijzend bakmeel
1/2 theelepel zout
4 eieren
1 eetlepel boter om de schaal mee in te vetten
1 eetlepel bloem om mee te bestuiven

Tools:
20 x 30 cm ovenschaal
Bakpapier  
Kleine pan om chocolade in te smelten 


 

Zo maak je deze overheerlijke brownies:
Recept door AH.
 1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius of -indien je een gas oven hebt- op stand 3.
 2. Leg het bakpapier in de ovenschaal en vet deze in met boter. Vergeet ook vooral niet om de hoeken van de schaal een flinke lik boter te geven.
 3. Zet het pannetje op een laag vuur en breek de chocolade in stukken. Roer de stukken tot één grote smeltende chocoladepasta. Yum!
 4.  Wanneer alle chocolade is gesmolten, het pannetje van het vuur halen en de basterdsuiker en vanillesuiker toevoegen. Wel goed blijven roeren!
 5. Wanneer de suikers zijn opgelost, voeg de bakmeel en zout door het chocolademengsel.  Tip: je kunt ook eerst de basterdsuiker, vanillesuiker, bakmeel en zout in een beslagkom mengen en daarna pas de gesmolten chocolade toevoegen. Dat is hoe ik het heb gedaan.
 6. Daarna mag je één voor één al roerend de eieren toevoegen aan het bakmengsel. 
 7. Als alles is gemixt, kun je het mengsel in de vorm gieten. Verdeel het goed over het oppervlak en strijk het netjes glad. 
 8. De brownies moeten 30 - 35 minuten gaar bakken. Let even op: begin met de korte tijd en kijk dan even hoe je brownies erbij staan. Ter indicatie: de binnenkant moet smeuïg zijn, niet te droog. Tip: gebruik een satéprikker en steek die na 30 minuten voorzichtig in je brownies. Komen ze er ongeschonden of bijna geheel ongeschonden uit, dan zijn ze goed.
 9. Tot slot: haal de brownies uit de oven, test ze en haal 'm voorzichtig met bakpapier en al uit de ovenschaal. Snijd 'm in 16 - 20 stukken. Enjoy! 
 10. Laatste tip: je kunt over je brownies ook nog losse vanille suiker gooien voor een extra sweet sensation!
 En voila, dit leverde het recept op!Enjoy your sunday!
 

Liefs,
Stay tuned,

 


 

7 opmerkingen:

 1. I love brownies! Was vast heel gezellig en lekker de high tea met je vriendinnetjes ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Thnx! Ja, de brownies vielen goed in de smaak. En het was best uniek: want zoals ik al zei, ik bak niet vaak :-) Misschien krijg ik nu wel de smaak te pakken en ga ik meer bakken, zoals één van die fijne recepten van jouw blog!

  BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...