maandag 17 oktober 2011

Skin corrector vs. skin perfector


Steeds vaker hoor ik dat make up artists skin corrector of skin perfector gebruiken. Best interessant gegeven, maar wat is het nu eigenlijk? En wat voor middeltjes zijn er dan om je huid beter te maken. Ik heb voor jullie uitgezocht wat deze producten precies houden en hoe jij ze kunt gebruiken.
Een mooie huid, die willen we allemaal wel. Een gave huid is niet alleen mooi om te zien het ziet er ook nog 'ns gezond uit. Helaas zijn er maar weinig mensen van zichzelf gezegend met een stralende, zuivere huid. Het heeft te maken met je genen, je leeftijd en natuurlijk ook de manier waarop jij je huid verzorgt. Gelukkig is er tegenwoordig aardig wat skin care producten op de markt voor ieder soort huidtype en voor verschillende huidkwalen.

Maar hoe zit het dan met skin perfector? Skin tone perfector is een product dat al jarenlang wordt gebruikt in Azië. De vrouwen daar gebruiken bijvoorbeeld BB cream. Ook wel Beauty Balm genoemd. BB cream zit tussen huidverzorging en make-up in. De formule zelf komt echter uit Duitsland en is ontwikkeld door dermatologen. Het was bedoelt oorspronkelijk om de geïrriteerde huid en littekens aan te pakken, maar vooral ook om de huid te egaliseren,  bijvoorbeeld na een skin laserbehandeling. Beroemde Aziatische actrices pikten het product op en begonnen het te gebruiken als make-up. Het product geeft een heel fijne glow. Sindsdien is het een hit in Azië en het begint nu ook de rest van de wereld te veroveren. Zo heeft Garnier nu sinds kort ook een BB cream in hun assortiment.


 Een paar Skin Tone Perfectors op een rijtje:

  • Estée Lauder Spotlight Skin Tone Perfector
  • La Roche - Posay Effaclar K 
  • Miracle Skin Perfector (BB Cream) Garnier

Skin (Tone) Correctors zijn producten die de huid egaliseren en helpen de poriën te verkleinen, donkere (pigment) vlekjes te verdoezelen en rimpels op te vullen. Nieuw voorbeeld daarvan is Lancôme Visionnaire, een huidcorrector die rimpels, pigmentvlekken en poriën aanpakt. Ik kan me voorstellen dat nu je jong bent dat je denkt: wat moet ik daar dan mee? Een skin corrector is bijvoorbeeld ook handig om acne littekens te verdoezelen en om preventief UV (zonlicht) -beschadiging tegen te gaan. 


Even een paar Skin Tone Correctors op een rijtje:
  • Clinique Even Better Skin Tone Corrector
  • Lancôme Visionnaire Skin Corrector
  • Kiehl's High Efficiënt Skin Tone Corrector 
 Persoonlijk gebruik ik regelmatig Konad BB cream. Het nadeel alleen van BB cream vind ik alleen dat het ontzettend licht van kleur is. Waarschijnlijk dat Aziatische actrices er zo enthousiast over zijn, want het maakt je gelijk een stuk witter. Voordeel is wel dat het heel fijn aanvoelt: als een getinte dagverzorging.

Kort gezegd zou je kunnen zeggen dat een Skin Perfector je huid optimaliseert door vochtinbrengend te zijn en je huid te egaliseren. Skin Corrector gaat een stap verder en pakt de overige huidproblemen zoals pigmentvlekjes, rimpels en verwijde poriën aan.

Ik ben benieuwd: wat voor soort huidverzorging gebruiken jullie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...