vrijdag 28 december 2012

Voor in de boekenkast: 36 hours in Europe

Images by Monocle Magazine - Taschen Publishing
Calling all globetrotters! Wie fan is van Europese tripjes mag dit boek zeker niet overslaan. De Amerikaanse New York Times en uitgever Taschen hebben hun krachten gebundeld in een boek met maar liefst 800 foto's, restaurant- en hoteltips van insider's en een rijke beschrijving van geschiedenis en cultuur.

Zin om na je studie of je geplande sabbatical/vakantie op pad te gaan en Europa te ontdekken? 36 hours in Europe is goede leesvoer om te kijken wat je allemaal moet zien. In slechts een paar uur wordt je rondgeleid door de stad. Zelf vind ik het heerlijk om wandelingen te maken in een stad, naar mijn mening de beste manier om een stad te ontdekken. 

Naast de bekendere bestemmingen als Rome en Berlijn komen ook de wat minder bekende bestemmingen aan de buurt. Zo ook Pilzen, het stadje in het westen van TsjechiĆ« wat met name bekend staat om zijn bier. Hier heeft het massatoerisme zijn werk nog niet gedaan maar het is zeker de moeite waard om te ontdekken. 

Met dit boek ben je wel even zoet: reisliefhebbers kunnen maar liefst 600 pagina's doorbladeren om alles te weten te komen over de hotspots van Europa. Ook ontzettend gaaf zijn de illustraties, zelfs 'ons' Amsterdam staat erop!

Images by Monocle Magazine - Taschen Publishers

New ork Times 36 hours in Europe is o.a. te koop via Amazon, Taschen (al is die momenteel daar uitverkocht) en Bol.com. Het boek kost gemiddeld rond de €30

6 opmerkingen:

  1. Mooi boek, wel jammer dat de illustraties bijna letterlijk uit de Monocle magazines zijn overgenomen zonder credits te vermelden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Sabine, ik heb deze images van een Italiaanse webshop waar geen credits bij stonden. Goed dat je het zegt! Ik zal ze netjes benoemen.

    BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...