zaterdag 5 februari 2011

Travel: München!


Zoals jullie weten reis ik regelmatig af naar München. Ik ben gek op reizen, en nu ik al een aantal keer in deze Beierse stad ben geweest, ben ik me er aardig aan gaan hechten. Daarom vandaag een travel-artikel over deze veelzijdige stad!

Munchen is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Beieren en is met ruim 1,3 miljoen inwoners de derde grote stad in Duitsland. Traditie en historie zijn twee woorden die echt bij München horen, zo vieren de Duitsers met plezier in oktober het wereldberoemde Oktoberfest (ja, in die Duitse pakjes - lederhösen en Heidi-jurkjes) en staat de stad bol van indrukwekkende gebouwen.

Hieronder mijn insidertips van deze mooie stad!


The Englisher Garten

Ken je de Londense parken zoals het Hyde Park? Je zou het niet zeggen, maar zoiets hebben ze in München dus ook. De Englisher Garten
werd ontworpen tussen 1789 en 1830 en is tot op de dag van vandaag een geliefd stadspark. Op een zonnige dag is het heerlijk om erdoor heen te wandelen, of als je écht sportief bent, erdoorheen te joggen. Wat je dus ook veel mensen ziet doen. Heerlijk om even bij te komen van de stad en de uurtjes die je er hebt doorgebracht.


Shoppen

Onze oosterburen hebben natuurlijk veel ketens die wij ook in ons kikkerlandje hebben. Maar natuurlijk zijn er ook pareltjes die je écht niet mag missen. Neem bijvoorbeeld de warenhuizen Galeria Kaufhof en Oberpollinger (die is gevestigd in een prachtig gebouw). Oberpollinger is vergelijkbaar met de Bijenkorf in Amsterdam. Bij binnenkomst zie je veel designerwinkels (Gucci, Dior, Prada etc.) en achterin bevindt zich de cosmetica afdeling. Hier vindt je naast Bobbi Brown, MAC en Benefit ook Duitse cosmetica (waarvan ik de merken nu even niet uit mijn hoofd weet *schaam*) Ik vind de boeken en kantoorartikelen afdeling van Oberpollinger ook super leuk. Hier verkopen ze de boekjes van Archie Grand.
Nog een aanrader is de drogisterijketen DM ik ben hier speciaal naartoe gegaan toen MNY net uit was, omdat het assortiment in Duitsland veel groter is. I love DM! Ik heb hier wat spulletjes van DM gekocht maar ook van een ander Duits merk wat mij wel beviel: Alverde NaturKosmetic. Ik heb hier een oogpotlood en wenkbrauwgel van en ik ga zeker binnenkort terug voor meer!


Eten
Truth be told: ik ben niet zo gek op de Duitse keuken. Sterker nog: er is maar weinig wat ik er echt lekker van vind. Maar mocht je wel wat meer openminded zijn wat betreft eten, in München kun jeje genoeg doen aan allerlei soorten worst (bratwurst etc.) en sauerkraut (zuurkool), kartoffelnsalat (aardappelsalade) en meer van die Beierse specialiteiten... Wat ik echter wel lekker vind is Wiener Schnitzel. Bezoek het beroemde restaurant HofBräuhaus in Munchen. Dit supergrote restaurant (wat vroeger dienst deed als een brouwerij) heeft een mooie binnenplaats waar je met lekker weer buiten kunt zitten. Er hangt een gezellig sfeertje en je kan er best lekker en betaalbaar eten. Gelukkig hebben ze in München niet alleen Duits voer, maar kan je ook terecht voor Italiaans eten (Salotto bijvoorbeeld of La Baracca). En natuurlijk voor zoetigheid naar Maelu.



Hotspots

Een cocktail of aperitivo drinken is leuk bij Tambosi aan het Odeonsplatz. De Theatinerstrasse en de Maximilianstrasse zijn de duurste winkelstraten van München, zoals wij de P.C. Hoofdstraat bijvoorbeeld kennen. Mijn favoriete winkelstraten zijn rondom het Odeonplatz en Karlsplatz. Hier vind je de welbekende Hennes en Mauritz -winkels, Zara en Mango, maar ook Tommy Hilfiger waar ik erg graag kom. Mocht je into musea of kunst zijn, bezoek dan de Alte Pinakothek en de Neue Pinakothek. Hier vindt je veel Italiaanse, Duitse, Nederlandse en Franse schilderkunst.

Ben jij wel eens in München geweest?

1 opmerking:

  1. Leuke tips inclusief foto's! Ik vind München een geweldige stad. Laatst ook geweest en veel inspiratie opgedaan:) Ook op mijn blog te zien.. Ga je vaak naar München?

    BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...