maandag 25 oktober 2010

Lunchen @ La Baracca


Afgelopen weekend heb ik München onveilig gemaakt. Samen met vriendlief bezochten we deze bruisende stad en kwamen we uit bij één van de meest hippe restaurants van München. Okee, typisch Duits is het niet, maar wel heel modern. Want: je kunt je eigen bestelling rechtstreeks de keuken insturen via de digitale menukaart!
Het interieur van dit Italiaanse restaurant is haast net zo indrukwekkend als hun verfijnde keuken. Zoals je begrijpt: kun je hier voornamelijk Italiaans eten, maar er staan hier en daar ook wat Duitse specialiteiten.Ik werd onmiddellijk aangetrokken door de moderne sfeer van het restaurant. Denk aan: gezellige lounche hoekjes, grote en robuuste tafels met daarboven stijlvolle verlichting. Op het eerste gezicht zou je denken dat je je bevindt in een superduur restaurant. Niets is minder waar: het eten is vrij goedkoop! Je betaalt voor een pizza maar 7 á 8 euro. De meesten gerechten zijn  onder de 10 euro. Behalve de grotere gerechten zoals: de entrecôte. Bij aankomst krijgen de gasten een speciale (in leer gestoken) pas mee, waarmee je bij het verlaten van het restaurant je eten kunt betalen.


Ik bestelde vooraf bruschetta en een heerlijke pasta pesto. Als toetje nam ik een Duitse chocoladetaart met een klein beetje slagroom. De reden waarom het vrij goedkoop is, werd mij snel duidelijk. Nee, je wordt niet gepakt met de drankjes, maar eerlijk is eerlijk: het formaat van de gerechten is vrij klein. Pluspunt: doordat het niet duur, kun je alsnog twee gerechten bestellen zonder dat het erg duur is.


De digitale menukaart is zeker iets wat we in de toekomst terug gaan zien. Met het simpele touchscreen kun je eenvoudig je bestelling naar de keuken sturen, waarna even later iemand je bestelling komt brengen. Tevens kun je zien wat je hebt besteld en wat het in totaal kost. Ideaal! Want zo kun je precies zien wat je uitgeeft, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Het personeel is heel vriendelijk en spreekt goed Engels. De sfeer is ook prettig: de muziek staat niet te hard en het publiek is een gemêleerd gezelschap.
Dit is echt één van mijn meest favoriete restaurants in München!!


Mocht je dus eens een citytripje naar München maken, dan kan ik dit restaurant van harte aanbevelen!

Heerlijke ravioli @ La Baracca!


Ben je dus (al is het maar voor een weekendje) in München, dan raad ik je zeker aan om even te gaan. Het is vlakbij de metrohalte Odeonsplatz en niet al te ver van museum Alte Pinakoteke. Enjoy!

La Baracca
Maximilianplatz 9
80333 München
labaracca.eu

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...