maandag 20 december 2010

De dresscode op je uitnodiging


Met de feestdagen zijn er heel veel leuke feestjes. Op je werk, bij je vrienden of in die hotte club of disco waar je naartoe wilt. Zeer regelmatig zie je op de uitnodiging van feestjes en events een dresscode staan. Maar soms roept de beschrijving voor de dresscode of de gelegenheid nogal wat vragen op. Leer de dresscode ontcijferen! Ik zet op een rijtje voor je wat wat is.

Stel je voor: je krijgt een uitnodiging op te verschijnen op dat hippe feest. Alles staat erop: tijd, locatie en... de dresscode! Maar net als jij heb ik soms echt geen flauw idee wat ze met sommige cryptische dresscodes bedoelen. Daarom speciaal een dresscode 101!

Wat is een dresscode?

Een dresscode is letterlijk een kledingvoorschrift waaraan iedereen wordt geacht zich te houden. Door het soort kleding kan iedereen zien tot welke 'sociale code' je behoort of tot welke cultuur. Tegenwoordig is het ook gewoon een excuus om je lekker te verkleden.

Black Tie
Hiermee wordt erg formele kleding bedoeld. Dit is meestal voor feestjes met een serieuze aangelegenheid denk aan een ceremonie of iets dergelijks. Mannen dragen een smoking, vrouwen dragen een lange galajurk of losse kledingstukken, zoals een lange rok met een kort jasje of een chique top. Less is more, gaat hier NIET op. Bedekken dus!

White Tie

Dit staat ook voor formeel, maar dan nog net een stukje verder. Mannen dragen een jacquet (een lange blazer met een soort staart) met witte strik, spencer en net overhemd. Vrouwen dragen een lange galajurk. Een decolleté mag gezien worden.

Tenue de ville

Denk aan nette kleding voor overdag, dus vooral geen avondkleding. Voor de heren betekent dat een pak in donkerblauw of grijs (geen bruin). Vrouwen dragen rokjes met een blazer, een net maar informeel jurkje. Denk eraan: blote benen zijn een no-go. Kies een leuke panty of ga voor kniekousen.

Cocktail

Dit is één van de meest bekende dresscodes. Cocktail betekent een kort, elegant jurkje (het liefst in een glazende stof zoals satijn) en een donker pak voor hem.

Clashy
Dit is een dresscode die een trend aan het worden is. Met Clashy wordt een mix tussen 'classy' en 'trashy' bedoeld. Een combinatie die niet helemaal perfect is maar toch leuk is om te zien. Het leuke aan deze dresscode is dat je je wat uitdagender en speelser kan kleden. Kom maar op met die luipaartprintjes!

Er zijn natuurlijk nog veel meer dresscodes, maar ik heb deze even op een rijtje gezet.
Welke dresscodes ken jij?


PS. Veel feestplezier!

Stay tuned!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...