zaterdag 15 december 2012

Recept: delicious couscous



Ik ben geen ster in de keuken, maar dat neemt niet weg dat je met een paar simpele ingrediënten een heerlijke maaltijd op tafel kunt zetten! Ik eet de laatste tijd steeds meer vegetarisch. Omdat het lekker is én omdat het ook gezond is. Vandaag deel ik met jullie één van mijn favo vega recepten met jullie: couscous met verschillende soorten groenten en geitenkaas!
 
 Benodigdheden (voor 2 personen):
250 gram (biologische) couscous 
1 á 2 rode paprika's
1 courgette
1 wortel 
2 tl boter
1 (kleine) prei
1 pakje geitenkaas 
1 el olijfolie
1 el zout
peper/kruiden

Hoe maak je dit gerechtje?
- Zet een pan met water op, houd ongeveer 1 à 1,5 liter aan. Voeg 1 el olijfolie en 1 el zout aan het water toe.
- Snijd ondertussen de courgette, wortel, paprika en prei in kleine stukjes. 
- Wanneer het water kookt, voeg je de couscous al roerend aan het water toe. Laat het wellen voor 2 minuten.
-  Roerbak de groenten op een hoog vuur in circa 4 -5 minuten. Voeg eventueel peper en kruiden toe. Na 2 minuten is de couscous weer aan de beurt: voeg 2 tl boter toe aan het water en laat het ongeveer 3 minuten langer koken.
- Haal de geitenkaas uit de verpakking en snijd het in kleine brokjes of schijfjes. 
- Giet de couscous af, en schep het op een bord. Je kunt er ook voor kiezen om het gelijk in de koekepan te gooien bij de groenten.
- Tot slot verdeel je de geitenkaas over je gerecht.

Eet smakelijk!

Eten jullie wel eens vegetarisch? Zo ja, wat zoal? 

 

1 opmerking:

  1. Klinkt goed! Omdat mijn zus vegetarisch eet, eet ik ook vaker vegetarisch. Hoewel ik er vaak niet eens bij stil sta... :)

    BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...