vrijdag 7 december 2012

Hello Prague


Missed me? I'm back! Na een kleine blogstilte ben ik weer terug online. Het was even een drukke periode met veel reizen én de verhuizing naar Amsterdam, maar het voelt goed om weer terug te zijn. Vorig weekend was ik voor werk in Praag, een stad die letterlijk aanvoelt als een sprookje! Ik laat je graag zien waarom de stad echt een aanrader is...


Wandelen op
de Karelsbrug. Niet alleen een prachtig uitzicht, ook leuk 's avonds wanneer alle lichtjes in de stad branden.


 Al is het begin december, in Praag hangt al een echte 'kerstsfeer' met gezellige kraampjes waar ze allerlei etenswaar en drankjes verkopen, zoals bijvoorbeeld trdelník: een gezoet deegrolletje met suiker. Yum!

Design voor in huis bij de Praagse winkel Kubista. Praag is het decor van verschillende architectuur stijlen. Van gotisch, barok tot jugendstil - de stad heeft vele gezichten.

  De 'spiegelzaal' in het Klementinum, waar de Nationale Tsjechische Bibliotheek gevestigd is. 


 Op het Grote Stadsplein vind je het Astronomisch Uurwerk, een prachtige oude klok. Uit de deurtjes boven de klok komen ieder uur apostelen naar buiten. Bijzonder om te zien. 


Prachtig historisch pand in de straat Pariszká, de PC Hooftstraat van Praag.



Ik heb een heerlijke tijd gehad in Praag. Ik was verrast dat het daar zo mooi zo is. Ieder straatje is authentiek en er zijn veel architectuur stijlen te bewonderen. Er zijn veel musea en je kan er ook fijn shoppen. Zo zijn er verschillende 'malls' zoals het Palladium.

De stad is zeker een aanrader als je graag op stedentrip wilt en niet te veel geld kwijt wil zijn. Meer weten over Praag? Kijk dan ook vooral even op www.czechtourism.com. 

Zijn jullie wel eens naar Praag geweest?

7 opmerkingen:

  1. Wat is Praag een prachtige stad hè? Ik vind het er zo authentiek, de gebouwen zijn prachtig, de musea mooi, het eten is lekker. Qua gevoel vond ik het leuker dan Parijs ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw wat een mooie stad. Ben er nog nooit geweest maar wil er zeker is heen !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. oooh zo leuk! Een aantal weken geleden was ik er ook en nu heb ik zin om er ook eens over te bloggen, want dat moet ik nog steeds doen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuk, het lijkt mij ook een prachtige stad! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het is een mooie stad en er zijn veel musea in Praag...jaaaaaa, dat klopt. Maar dat weten we toch al lang...O, en 'Ik was verrast dat het zo mooi zou zijn' is niet zo'n goede zin. Wel mooie foto's hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dag 'anoniempje', dank voor je waardevolle comment. Dat je mijn artikel niet goed vindt, tja, ieder zo zijn mening. Dat kan. Maar waarom zet je je naam er dan gewoon niet bij?

    BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...