maandag 20 augustus 2012

What I've been watching #2 ...


Zoals jullie vast wel weten, ben ik dol op films kijken! Afgelopen tijd heb ik er weer een hele hoop gezien. Sommige zijn nog niet uit, maar ik wil graag met jullie delen wat ik ervan vond.
Ready?


Een verhaal over een man met een levende teddybeer? Excuse me? Ik wist van tevoren niet echt wat ik van de film Ted moest verwachten. Maar het viel me eigenlijk alles mee en ik heb echt gelachen. Het verhaal: als klein mannetje wenst John Bennet (Mark Wahlberg) eigenlijk wat vrijwel ieder kind als vanzelfsprekend beschouwt: een beste vriend. Zijn wens wordt werkelijkheid als zijn teddybeer de volgende dag levend blijkt te zijn. Sindsdien zijn de twee onafscheidelijk.Maar zowel John als de teddybeer groeien op en wat krijg je met twee losgeslagen 'mannen'? Juist, problemen :) Plus een leuke rol voor Mila Kunis, als vriendin van John. Ted is een komedie van Seth McFarlane, de bedenker van de populaire animatieserie Family Guy. Hij is de schrijver, regisseur én stem van Ted.
Leuke film om je vriend, broer of vader mee naartoe te nemen. Hij is echt onwijs grappig! 

De film draait vanaf 13 september in de Nederlandse bioscopen. De film heet LO
L, wat staat voor Laughing Out Loud in sms/WhatsApp-taal. Het verhaal gaat over Lola, een typische Amerikaanse puber die graag de grenzen opzoekt. Haar moeder (Demi Moore) heeft echter geen idee wat haar dochter allemaal uitspookt. Wanneer ze 'per ongeluk' haar dochters dagboek onderschept, komt ze erachter dat de belevingswereld niet zo eenvoudig in elkaar zit. Ondertussen worstelt Lola met haar gevoelens voor haar beste vriend Kyle. Wordt het meer tussen hen of blijft de vriendschap tussen hun in staan?

Deze film is lekker random. Geen hoogstandje. Persoonlijk ben ik niet zo'n fan van Miley Cyrus, maar ik vond de film nog wel okee. Ergens ook nog wel redelijk herkenbaar, want volwassenen begrijpen vaak echt niet wat er in het hoofd van jongeren omgaat. Vooral de scènes van het schoolreisje naar Parijs én het Franse platteland zijn hilarisch. Ultieme cultuurcrash tussen typisch Amerikaanse tieners en de toch ietwat traditionele Fransen.

Ik ben dol op de films van Woody Allen. Tot mijn spijt had ik You Will Meet A Tall Dark Stranger, waar ik al eerder over schreef, nog niet gezien.
In deze film heeft Alfie (Anthony Hopkins) zijn vrouw verlaten en probeert hij met fitness en viagra weer te leven als een jonge god die hij ooit was. Zijn onzekerheid drijft hem in de armen van een prostituee waar hij mee trouwt. 
Zijn vrouw zoekt haar heil bij een waarzegster; hun dochter Sally (Naomi Watts) werkt voor een galleriehouder genaamd Greg (Antonio Banderas) en is getrouwd met Roy (Josh Brolin), een mislukte schrijver die voornamelijk naar de buurvrouw (Freida Pinto) aan de overkant gluurt. Volg je 'm nog? De films van Woody bevatten altijd VEEL personages, maar ze zijn wel enorm vermakelijk.Het fijne aan de films is dat het écht een verhaal heeft. Van begin tot het eind is het vrij duidelijk waar het over gaat. Ik vond het een goede film! Midnight in Paris en Vicky, Christina Barcelona vond ik eerlijk gezegd beter, maar het is wel een leuke film om te bekijken.


Ik kijk met name uit naar zijn nieuwste film To Rome With Love die op 23 augustus aanstaande in de Nederlandse bioscopen draait!

Welke films hebben jullie onlangs gezien?

2 opmerkingen:

  1. Naar de film Ted ben ik best benieuwd eigenlijk haha. Lijkt me grappig :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb LOL in de trein naar Berlijn gekeken, ik had nooit verwacht dat ik het zo'n leuke film zou vinden! Aanrader voor een slapeloze zwoele zomernacht :)

    BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...