dinsdag 31 juli 2012

Recensie: Op het oog - Hilary Reyl


Ik ben nu een boek aan het lezen dat zó goed is, dat ik het echt met jullie moet delen. Op het Oog gaat over de net afgestudeerde Kate, die naar Parijs vertrekt voor haar eerste baan als assistente van de felbegeerde Amerikaanse fotografe Lydia Schell.

Gedurende haar werkzaamheden mag ze inwonen bij het chique appartement van de familie Schell in het 6e arrondissement. Ze maakt kennis met Lydia's excentrieke gezinsleven. Echtgenoot Clarence werkt als universitair docent aan een onderzoek naar mode in de negentiende eeuw en heeft stiekem een affaire met zijn studente. Dochter Portia is rijk en verwend en Lydia zelf blijkt zich te ontpoppen tot tirannieke workaholic. De enige die Kate's interesse weet te wekken is Olivier, Portia's vriendje, op wie Kate hopeloos verliefd wordt.

Gelukkig heeft Kate nog wel een paar vrije momenten en die besteed ze dan ook graag aan het ontdekken van de magische stad. Zal ze Olivier haar ware gevoelens kunnen tonen? En hoe kan ze een goede indruk maken op Lydia zonder haar werk te verprutsen en haar dochters vriend af te pakken? Maar is de wereld waarin ze zich bevind wel te vertrouwen?

Kate zal haar plek in Parijs en het gezin van haar baas moeten vinden. En tegelijkertijd hard proberen om zichzelf te verliezen.

Het boek wordt vergeleken met The Devil Wears Prada, maar die vergelijking vind ik wat ver gaan. Op het Oog gaat veel verder dan alleen de beschrijvingen van the boss from hell. 
Parijs speelt ook een heel grote en mooie rol in dit boek. Omdat Kate familie heeft in Parijs, spreekt ze de taal vloeiend en is het daarom gemakkelijker voor haar om zich te omgeven door de Fransen. Het boek leent zich zeker voor een verfilming! Het boek is zeker niet zoetsappig. Hier en daar wordt het zelfs echt flink spannend en zelfs een tikje twisted.
De schrijfstijl is vlot en ongedwongen en wordt hier en daar afgewisseld met hele Franse zinnen (leuk voor als je de taal kent). Ook de beschrijvingen van Parijs zijn erg leuk om te lezen, waarbij je je als snel afvraagt: wat doe ik nog hier? Vite, dans le Thalys! 

 Wat lezen jullie op dit moment?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...