dinsdag 31 juli 2012

What makes me work...


Ha lieve bezoekers! Ik vond het weer eens tijd worden voor een persoonlijk artikeltje! Ik heb enkele vragen gehad van mensen die wilde weten hoe het mij is vergaan sinds mijn afstuderen. Ongetwijfeld heb je ook de 'blogruis' zien opkomen (lees: minder artikelen dan je gewend bent) en ik wil graag uitleggen hoe dat komt en wat ik eraan ga doen :)) Let's get personal!

Vorig jaar rond deze tijd zat ik de hele zomer zowat binnen om te werken aan mijn thesis (scriptie). Een slopende klus, die mij uiteindelijk gelukkig wel een mooi cijfer en idem diploma hebben opgeleverd. Daarna begon de zoektocht naar de perfecte baan. Crisis? Yep, in volle gang. Banen? Niet zoveel als waarop ik hoopte. Dit zijn zware tijden voor pas afgestudeerden en dus duurde het helaas ietsje langer dan ik voor ogen had.

Where one window closes, another one opens. Zo zeggen ze. En zo gebeurde ook. Want een keer moet je toch geluk hebben toch? Na mijn Rome reis kwam ik met nieuwe inspiratie en energie terug, klaar voor weer een hoopvolle zoektocht naar die ene baan. En ik vond hem! Sinds juni 2012 ben ik aan de slag gegaan als PR-assistent bij toeristisch PR- en Trendbureau Cherry Picker.
PR, wat is dat nou? Public Relations houdt eigenlijk kort gezegd in dat je de tussenperso
on bent tussen verschillende partijen. Je taken zijn er o.a. op gericht om een specifieke doelgroep over te brengen op je doelgroep, maar dat doe je door het opbouwen van relaties en goodwill. Niet omdat je iets wilt verkopen. 


Sommigen van jullie zullen afvragen waarom ik de PR-branche ben ingegaan. Je hebt toch media gestudeerd? Ja, dat klopt. Maar media en PR hebben met elkaar te maken, net als journalistiek en PR. Als PR-persoon moet je namelijk ook een vlotte pen hebben en het helpt als je al contacten hebt in de media.

Needless to say maar ik ben erg happy! Ik voel me helemaal thuis, al merk ik dat ik een nieuwe balans moet zien te vinden waarbij ik ook het bloggen niet vergeet! Want dat is er -zoals je misschien hebt gemerkt- hier en daar een beetje bij ingeschoten. Maar ook bloggen is een belangrijk onderdeel in mijn leven wat mij ook weer helpt bij mijn werk. Dus ik laat het niet in de steek, het wordt alleen een kwestie van organiseren en beter plannen. Jullie zijn belangrijk voor me, en bloggen makes me happy, dus zeker iets wat ik blijf doen.

Ineens fulltime werken (met op het moment tijdelijk 2 banen) is best pittig geweest. 
Gelukkig merk ik dat er genoeg bezoekers zijn die mijn blog goed lezen en regelmatig een comment achterlaten. Superleuk! Ik word daar altijd heel blij van en ik lees ze met plezier, dus blijf dat vooral doen.

Tevens wil ik voor mezelf gaan bepalen hoe ik Influence naar een hoger niveau kan tillen. 
Werk aan de winkel dus!

Stay tuned,2 opmerkingen:

  1. Wat leuk dat je in de PR-branche werkt, dat is ook een van de dingen die op mijn lijstje van beroepen staat.
    xoxo

    BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...