vrijdag 15 juni 2012

Tag: Been There, Done That!

Bron foto.
Ik ben dol op tags! Vind ze leuk om te lezen maar vooral leuk om zelf in te vullen. Deze tag spotte ik op de blog van Alyssa, en het leek me leuk om mijn eigen antwoorden op deze vragen te formuleren. Ik houd van reizen en daarom spreekt deze tag me ook zo aan, want hij heeft alles te maken met vakantie en reizen. Enjoy!


Welke landen van de wereld heb je al bezocht?
Dat zijn er helaas nog niet super veel. Voornamelijk veel landen in Europa (Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Italië, Griekenland, Denemarken en Engeland). Ook de Canarische Eilanden, Mexico en Guatemala heb ik bezocht. Erg mooi!

Welke bestemming staat bovenaan jouw verlanglijstje? Met andere woorden: waar wil je ECHT nog een keertje heen?
 Nog heel veel! Rome kan ik nu van mijn lijstje afstrepen, maar ik zou graag nog naar Kroatië, Tsjechië en Zweden willen wat Europa betreft. Daarbuiten zou ik dolgraag naar The States willen en dan met name New York. Of een safari in Zuid-Afrika lijkt mij ook wel wat. Ook hoog op mijn verlanglijstje staat Argentinië, Buenos Aires! Ik denk dat ik mij daar - als geboren Zuid-Amerikaanse - erg thuis ga voelen.
Wat is jouw meest ideale vakantie? (strandvakantie, shopping trip, culturele vakantie, etc.)
Ha, een uitdagende vraag! Ik ga het liefst op een reis die een combinatie van alle mogelijkheden bied. Ik houd er zelf niet zo van om dag na dag alleen maar op het strand te liggen, maar ik kan dit wel doen door andere dingen erbij te doen. Zoals in de ochtend musea en andere culturele dingen bekijken en in de middag op het strand te liggen. Citytrips vind ik vooral erg leuk! Steden hebben een bruisend karakter en ik vind het heerlijk om me te verliezen in het ritme van de stad.

Welke plek vond je zo bijzonder dat je er nog wel eens heen zou willen?
 Moeilijke. Ik zou zeggen: ik wil zeker terug naar Mexico. Maar ook Rome heeft een diepe indruk op mij gemaakt. Ik was er gewoon te kort. Ik kon niet alles zien en ik heb zo genoten van de sfeer en de culturele omgeving.

Laat je allerleukste vakantie foto zien. 
Ik heb er eigenlijk niet zo veel staan op mijn PC, dus kies ik voor een recent exemplaar. Ik, voor de Trevi Fontein in Rome. Mooie, rustgevende plek (als je alle krioelende toeristen even wegdenkt) en ik vond het leuk om te zien. Het is tenslotte een plek die het decor is geweest in één van de prachtigste filmklassiekers van onze tijd (La Dolce Vita).

Ben je al eens voor werk naar een leuke bestemming gestuurd? Zo ja, waar?
Nee, eigenlijk niet. Misschien dat het in de toekomst wel gaat komen? Ik heb veel ambities en ik zou het ook best leuk vinden om voor mijn werk (ooit) een tijdje in het buitenland te wonen en te werken. Ik denk dat het een verrijking van je ontwikkeling is om een tijdje op een andere plek te wonen en te leven als een local. Lijkt me super gaaf!

Met wie ga je meestal op reis?
Ik ga niet zo vaak op reis als dat ik zou willen. Maar als ik ga dan reis ik met één of meerdere vriendinnen of ik ga gewoon zelf. Zo ben ik alleen afgereisd naar Rome, al speel ik daar wel een klein beetje vals, want ik ging een vriend opzoeken die in het land woont.

Met wie zou je nog wel eens op vakantie willen gaan? (dit mag iedereen zijn: familielid, vriend(in) of beroemd persoon)
Haha, George Clooney? Dude, I wish. Nee, even zonder dollen. Mijn lieve vriendinnen! Het zou erg leuk zijn als we een keer een reisje kunnen plannen waarbij we allemaal kunnen. Ik weet zeker dat we onwijs veel plezier zouden hebben! Ik denk aan iets moois zoals Istanbul of de Franse Riviéra (Capri) ofzo.

Wie of wat zou je meenemen naar een onbewoond eiland?
 Mijn vriendinnen, mijn laptop, telefoon en Julia (mijn kat). 

Ben je al eens in Nederland op vakantie geweest? Zo ja, waar?
Ik ben regelmatig in eigen land op vakantie geweest. Voornamelijk als kind, al weet ik uit mijn hoofd niet welke plaatsen dat allemaal zijn geweest. Ieder jaar - in juli - ga ik met familie een weekje naar Katwijk aan Zee. Dat is een familietraditie die al voorkwam toen mijn oma nog jong was. Sindsdien gaat de familie iedere zomer in juli minimaal een week naar Katwijk aan Zee. We huren dan een appartementje. Het is ideaal, je 'woont' aan het water, elke dag kijk je uit op de zee, als het lekker weer is kun je naar het strand lopen en je zit dicht in de buurt van Haarlem of Den Haag voor een middagje shoppen.

Ga je liever naar een attractiepark of naar een dierentuin?
 Dierentuin, for sure! Ik ben dol op dieren. Hoewel veel mensen het zielig vinden, zie ik wel de noodzaak in van dieren (sommige overleven juist doordat ze in de dierentuin zitten) in de dierentuin. Al moet ik wel zeggen dat ik een beetje teleurgesteld was toen ik de dierentuin van Antwerpen bezocht. Ik kan mij heel goed herinneren dat die arme pinguïns zo'n klein badje hadden, waar ze onmogelijk met z'n allen in zouden kunnen. Sowieso was die dierentuin onmogelijk gebouwd en hadden bijna alle dieren een (te) klein verblijf. Zoiets vind ik dan wel zielig. Attractieparken vind ik overigens ook leuk. Al ben ik absoluut geen fan van achtbanen.

Wat is jouw leukste vakantie-herinnering?
 Goede vraag. Lastig ook. Ik denk de rondreis die ik met mijn familie door Mexico maakte. Ik heb van alles gezien: witte stranden en prachtige hacienda's tot armoede en de keiharde realiteit waarin mensen leven. Zulke ervaringen houden je scherp en bovendien met beide benen op de grond.

Wat is jouw minst leuke vakantie-herinnering?
Ik heb ooit een kleine aardbeving meegemaakt op vakantie in Griekenland. Was wat minder toen ik het hele appartement voelde schudden en alles omviel. Maar ik heb het overleefd. Ook zijn er bepaalde vakanties/plekken die ik heb doorgebracht met een persoon die naderhand een zeer negatieve associatie hebben gekregen. Het zijn dan ook de plekken die ik op dit moment ook het liefste mijd. 

Naar welk(e) land(en) ga je dit jaar op vakantie?
Ik heb verder nog geen vakanties gepland afgezien van mijn jaarlijkse vakantie naar Katwijk. Volgend jaar anders weer en anders misschien in het najaar? Who knows.

Waar zou je nooit op vakantie gaan?
Rusland is niet een land wat mij echt trekt. Ik voel me niet bepaald aangetrokken door de cultuur. Ook strenge Arabische landen trekken mij ook niet echt. Ik ga vooral op vakantie om te ontspannen niet om angstig ergens rond te lopen. 

Wat is het leukste wat je ooit van vakantie naar huis hebt meegenomen (denk aan souvenirs, gevonden voorwerpen etc.)
Ik heb in Rhodos een heel mooie witte jurk gekocht. Deze heb ik nog steeds in mijn kast hangen. Verder ben ik echt een typische toerist en neem ik graag ansichtkaarten en dat soort zooi mee. Verdienen ze toch maar mooi aan me ;-) 

De laatste vraag heb ik er zelf bij gedaan, ik ben reuze benieuwd naar jullie antwoorden!

Waar gaan jullie heen op reis dit jaar/deze zomer?4 opmerkingen:

 1. Ik zag je bij Miss Murphy in de Spam-post staan, dus het werkt zeker! Wat een leuke tag! Zou ik hem mogen overnemen als ik jouw blog erbij vermeld?

  Liefs,
  Adriënne

  www.stayandmakeitmine.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tuurlijk, linkje terug zou leuk zijn, thnx!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I found this post useful.I was trying to find this. Really refreshing take on the information. Thanks a lot

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zou ik deze tag mogen overnemen?
  Liefs, esther.

  BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...