zondag 20 november 2011

Music Tip: Mike Tompkins

Bron foto.

Okee, misschien dat jullie hém allang kennen, maar ik heb deze jongen dus een paar dagen geleden ontdekt en ik vind hem echt geniaal! Mike Tomkins is een zeer muzikale jongeman met een passie voor produceren en het creëren van muziek. Hij heeft hier een daar een beetje geek trekjes, maar dat maakt hem ook weer uniek. Zijn specialiteit? Hij covered bekende nummers van wereldberoemde artiesten. Maar behalve dat hij ze (na)zingt, produceert hij ook zelf de muziek. En hij gebruikt geen instrumenten, behalve zijn eigen stem. Ja, je leest het goed: zijn stem! Ik neem wel aan dat hij het zo bewerkt in de studio met bepaalde effecten, maar het is wel ongelofelijk om te zien wat hij er allemaal mee kan!

Mike Tompkins is één van de Canadese YouTube-sensaties (al heeft hij nog niet de populariteit van landgenoot Justin Bieber). Hij heeft een muziek productie opleiding gedaan en hij schrijft ook zijn eigen muziek. Mike is hard bezig met het werken aan zijn eigen muziek, maar voor nu covered hij muziek van anderen. Ik was echt verwonderd over wat hij allemaal kan. Hij kan beatboxen, zingen en andere geluiden maken. Hij is een tikje excentriek, zoals hij praat bijvoorbeeld en de 'gekke' bekken die hij trekt soms. Toch is Mike gewoon gelukkig getrouwd mijn zijn high school sweatheart. Check zijn a capella versie van Coldplay's hit Paradise hieronder. Ik heb dit nummer echt op repeat staan!
Ik bewonder zijn muzikaliteit en passie voor muziek. Hoe verschillend we allemaal als mensen zijn, ik vind het zelf altijd erg leuk als iemand zo gaat voor iets wat hij/zij ontzettend leuk vindt. Ik kan daar alleen maar heel erg veel bewondering voor hebben. Ik vind hem wel grappig (al moet ik wel even eerlijk zeggen dat ik hem in het begin een tikje vreemd vond) en zeer getalenteerd. Dit moest ik gewoon even met jullie delen!

Meer weten over Mike? Bezoek dan eens zijn YouTube-kanaal.

1 opmerking:

  1. omygod geniaal ;p haha idd een geek maar wel op een leuke manier, je MOET gewoon het hele filmpje afzien ook ;p

    BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...