zondag 24 juli 2011

Review: Lush H'Suan Wen Hua

Zoals ik jullie al had laten zien in mijn vakantie-fotoreportage heb ik dit lekkere masker van Lush gekocht. Ik was al een tijdje op zoek naar een voedend haarmasker en de verkoopster van Lush raadde me deze aan. Maar, wat doet het en is het fijn?



Ik heb dit haarmasker gekocht met het idee dat ik zo nu en dan ga gebruiken als extra verwennerij en verzorging voor mijn haar. Over het algemeen kan ik tevreden zijn met mijn haar, zelfs nu ik een bob heb, heb ik nog steeds veel volume en door mijn slag heb ik weinig tijd nodig om het in model te brengen; het zit gewoon als snel goed. 

Daarbij komt dat ik mijn haar niet kleur (geen enkele kleur pakt erg goed) en ik gebruik de stijltang en krultang ook niet al te vaak. Als je dat wel doet, gebruik dan juist een haarmasker, want je haar kan behoorlijk poreus raken van al het kleuren en de warmte.

Over het masker heeft Lush het volgende verhaal:
'
Oke, even een vreemd verhaaltje. Als je avocado vanuit het Zuid-Amerikaans vertaalt, betekent het testikelboom. Gebruik je fantasie en je weet waar dit vandaan komt. Maar goed, H'suan Wen Hua is een prima haarmasker voor alle haartypen. Het bevat een flinke lading avocado's (je kunt nooit meer normaal naar avocado's kijken nu, sorry) die je haar voeden en zacht maken. Verder klaren waterkers, verse bananen en eieren de klus nog eens extra. Voor extra glans hebben we nog balsamico-azijn en rozemarijn toegevoegd. Geschikt voor haar wat een opkikker kan gebruiken. Verdeel een flinke hoeveelheid over je haar, van wortel tot uiteinde, twintig minuten in laten trekken en goed uitspoelen. Nawassen met bijvoorbeeld Rehab, onze shampoo voor 'getraumatiseerd' haar.'

Toen ik de pot open deed kwam meteen de kaneel geur me tegemoet. De textuur van het goedje is heel rijk. Volgens de gebruiksaanwijzing moet je het aanbrengen op droog haar. Ja, echt, droog haar. Dat was wel even wennen voor me. Ik moet eerlijk zeggen dat het wel even vreemd was om een tijdje met zo'n 'klodder-kop' te zitten, maar het went.

Afhankelijk van hoe lang je haar is, heb je best wel wat nodig uit het potje. Het is de bedoeling dat je het royaal in je haar smeert. Verwacht geen volume uit dit potje, net als bij de meeste voedende maskers, maakt het je haar juist zwaarder en verliest het z'n volume. Het is dan ook meer bedoeld om je haar een oppepper te geven.

Ik heb het masker ietsje langer dan de benodigde tijd laten intrekken. Na een halfuur heb ik het eruit gewassen met shampoo. Voor mij was dit al genoeg, omdat zoals ik al zei, ik niet echt zwaar beschadigd haar heb. Afhankelijk van de gezondheid van je haar, kun je het beste zelf bepalen hoe lang je het erin laat zitten.

Wat mij vooral heel erg beviel, was de glans die het masker mijn haar geeft! Het haalt inderdaad wel een beetje de volume uit mijn haar, maar met het föhnen heb ik dat weer een beetje terug kunnen halen. En waar ik nog meer heel erg blij mee ben is hoe zacht het mijn haar maakt. Fijne bijkomstigheid is de zoete geur die ongeveer 2 dagen in je haar blijft hangen.

Voordelen:
- de geur
- maakt je haar glanzend
- maakt je haar superzacht
- herstelt beschadigd haar


Nadelen:
- haalt het volume uit je haar 
- prijs is best wel hoog ten opzichte van de hoeveelheid die je nodig hebt

Voor mij persoonlijk vind ik het wel een goed masker, hij doet wat hij moet doen, en ik houd van de glans en zachtheid. Maar als je graag een volume kapsel wilt, is dit niet het juiste masker voor jou.

Het Lush H'Suan Wen Hua masker kost €12,95 voor 225 gr.

Q: Gebruiken jullie wel 'ns een masker?


2 opmerkingen:

  1. Ik heb hem ook eens gehad, vond hem wel lekker, alleen duur! Ik kan er ook niet lang mee doen omdat ik best lang haar heb dus dat was echt zonde. :(

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gebruik eigenlijk nooit een haarmasker, maar ben van plan een 1 minuut masker van andrélon aan te schaffen als ik klaar ben met m'n no buy. Hij klinkt erg fijn maar de prijs is wel een minpuntje..

    BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...