dinsdag 7 december 2010

Tips om goed op de foto te staan!


Het hele jaar door nemen we foto's, maar tijdens de feestdagen en de stapavondjes is de camera (nog meer dan anders) een must. Maar baal je ervan dat je vaak als enigste van je vriendinnen er een beetje duf uitziet op de foto. Alsof je nog nét niet in slaap valt? Of nog een klassieker: je ogen dicht. Ik geef je wat tips om de missers tegen te gaan en stralend op de foto te gaan. This year it's going to be different!

1. Oefen spontaan te lachen. Het is juist het mooiste als je even weg kijkt en dan je hoofd terugbuigt naar de camera. Veel mensen hebben een goede kant en een minder goede kant. Je zou het misschien niet zeggen: maar je gezicht is niet helemaal symmetrisch. Kijk goed in de spiegel om te onderzoeken wat jouw beste kant is. Het kan net zijn dat door het litteken op je rechterwang of de manier waarom je haar valt, dat je ontdekt dat 'links' je beste kant is. 

2.  Met welke pose je ook kiest, voor alles gaat de regel op: benadruk je sterke punten en verdoezel je zwakke punten. Zet bijvoorbeeld je handen in je zij, als je je taille wilt benadrukken. Zijn je benen bijvoorbeeld een zwakpunt. Haak het ene been dan achter het andere en leun op het been wat naar voren gestrekt staan. Celebrities op de rode loper staan vaak in deze pose. Het maakt je optisch langer (ook een goede pose dus als je je lengte wilt verdoezelen) en slanker.

3. Zit recht, sta recht, en houd je hoofd recht of een heel klein beetje bewogen. Je zou denken dat dit een inkoppertje is, maar veel mensen maken nog regelmatig deze fout. Het is toch jammer als het dan zo lijkt alsof je een dubbele onderkin hebt of juist een gezellig speklaagje die je in het echt helemaal niet hebt. Een no-go dus. Wordt je zittend gefotografeerd, dan is het ook een goed idee om je benen over elkaar te kruisen. Het staat elegant en je krijgt er een mooi silhouet van.

4. Zorg voor de juiste belichting. Fotografen weten hoe belangrijk goed licht is. Laat je niet voor de gek houden, jij kunt het ook. Maar geloof me in tl-buis licht staat niemand mooi op de foto. Sta je buiten (overdag) voorkom dan dat je tegen het licht in moet kijken, ga niet direct in het zonlicht staan en laat je ook niet zo fotograferen. Een fotografe vertelde me juist dat de mooiste foto's worden gemaakt in gewoon daglicht, waar de zon niet fel op staat. Ben je binnen, vraag dan even of de lichten gedimt kunnen worden. Hoe beter het licht, hoe minder flitser je nodig hebt (deze is vaak de boosdoener voor 'dichte ogen'). Gebruik je wel een flitser? Kijk dan pas het allerlaatste moment recht in de lens, zodat je niet te snel de kans hebt om te knipperen.
 

5. Raak gewend aan de camera. De mensen die het mooist op de foto lachen, zijn vaak de mensen die zich comfortabel en relaxt voelen als er camera rondom zich bevind. Maar je kunt het leren!

Don'ts:
- Op commando lachen, tenzij je graag een geforceerde, onechte lach tevoorschijn wilt toveren.

- Half lachen. Je ziet het goed aan een foto als iemand lacht als een boer met kiespijn. Lach oprecht of kijk gewoon een beetje vrolijk. Maar doe het niet half om half. 
- Naar voren buigen, je schouders optrekken, je hoofd naar beneden houden = geen mooie foto.Do's:
- Denk aan iets leuks of grappigs.
- Druk je tong tegen de achterkant van je voortanden aan. Zo ontspan je automatisch je kaak.

- Lach met je ogen. Look fierce! Expressie is iets waar je op kunt oefenen en is heel belangrijk op foto's. Je ogen zijn de spiegel van je ziel, zeggen ze wel eens. Laat ze lachen.

Have fun!
Stay tuned!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...