dinsdag 14 december 2010

Leuke Gadget: Canon IXUS 130


Eerlijk is eerlijk: ik ben niet zo’n enorm gadget-meisje. Een iPad en een iPhone, ja die kunnen mij wel bekoren. Maar de nieuwste HD televisie, daar word ik niet warm of koud van. Het wordt een ander verhaal als we over fotocamera’s praten. Voor deze blog gebruik ik mijn steun en toeverlaat de Canon Ixus 105 IS in Aquablauw. Maar nu heeft deze camera er een nieuw zusje bij: de Canon IXUS 130!



Deze blitse compactcamera is verkrijgbaar in vier fijne kleuren: zilver, zwart, oranje en roze. De camera bevat 14,1 megapixel, wat best veel is voor z’on kleine camera. Ervaring leert wel dat veel pixels niet per se hoeft te betekenen dat de fotokwaliteit per definitie beter is. Toch vind ik dat de Canon camera mooie foto’s neemt. Zoek je een camera voor product foto’s nemen dan kun je beter kiezen voor een spiegelreflexcamera. Maar dit toestel leent zich prima voor op vakantie of voor kiekjes van jou en je beste vrienden. Je kunt behalve foto’s maken ook filmpjes opnemen in HD kwaliteit. De 720p resolutie zorgt voor een mooie beeldkwaliteit, en je kunt ze prima afspelen op een HD-televisie.

Ideale camera voor beginnende blogger
Niet alleen ziet het toestel er leuk uit, hij heeft ook nog eens een heel hoop functies waar we blij van worden. Met het Low Light-programma kun je zelfs met weinig licht een mooie foto nemen. Verder schakelt de camera gezichtsdetectie in, dat zul je zien in het scherm: een soort vakje wat zich projecteert op het gezicht. En wil je een Face Of The Day-foto maken maar is er niemand in de buurt om je te helpen? Don’t worry: met de FaceSelf-Timer kun je de camera op tijd instellen, zodat je nog tijd hebt om die killer glimlach op je gezicht te toveren. Met de overzichtelijke indeling van de knoppen kan zelfs de meest camera-virgin het toestel makkelijk bedienen. Rode ogen worden door de camera zelf al weggewerkt en automatisch verwijdert nadat de foto is gemaakt.


Feiten en Fotokwaliteiten
- De camera kost €€269
- Canon geeft twee jaar fabrieksgarantie
- Verkrijgbaar in vier kleuren: zilver, roze, oranje en roze
- Mogelijkheid tot het maken van onderwaterfoto’s tot een diepte van 40 m

Meer weten over de camera? Neem dan even een kijkje hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...