vrijdag 9 september 2011

New In: Canon EOS 1100D

Look what I got! Ik ben helemaal verliefd op mijn nieuwe spiegelreflex camera van Canon, een cadeautje van mijn lieve ouders voor het behalen van mijn diploma. Ik ben nog steeds aan het uitvogelen hoe ik deze camera het beste kan gebruiken, maar ik zie nu al heel wat verschil met de foto's die ik maakte met mijn Canon Ixus 105.Deze Canon is een lichtgewicht spiegelreflex camera, slechts 700 gram. Ideaal, want spiegelreflex camera's zijn over het algemeen vrij zwaar. Hij is ideaal voor mensen met kleine handjes (that's me, check.) Een fijne compacte camera dus. Deze camera wordt tevens aangeraden voor beginnende spiegelreflex camera fotografen (again, that's me, check.)

De lens die bij deze camera zit is een
18-55 mm kitlens en ik heb er een extra lens bijgekregen een Tamron AF70-300 mm lens. Yours truly is geen pro en dat ga ik ook niet worden. Komende tijd moet ik even uitzoeken hoe ik 'm moet gaan gebruiken en hoe ik de mooiste foto's krijg. Op het menu van deze camera is kort uitgelegd welke camerastand waarvoor te gebruiken is. Zo kun je met de stand CA - Creative Auto - instellen hoe wazig je de achtergrond wil. I like!

Ik ben razend benieuwd: wat voor camera gebruiken jullie? En wie gebruikt er Canon? Hebben jullie nog tips voor me met betrekking tot spiegelreflex camera fotografie?
Love to hear your thoughts!


7 opmerkingen:

 1. Wow, wat 'n geweldig cadeau van je ouders! 'n Blogger kan eigenlijk niet zonder goede camera... goede foto's zijn echt 'n grote meerwaarde voor 'n blog. Die Creative Auto-functie voor 'n wazige achtergrond lijkt me echt ideaal voor het fotograferen van mooie producten of in my case food (met mijn flutcameraatje is soms de hele foto wazig... haha - moet eigenlijk ook echt 'n nieuwe camera, maar die spiegelreflex camera's zijn helaas best 'n beetje prijzig). Ben benieuwd wat je ervan vindt; hij klinkt in ieder geval fantastisch en ziet er ook nog eens cool uit! Veel plezier ermee!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig cadeau van je ouders! Dit wil iedere blogger! Veel succes met je prachtige camera! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd! Wat een geweldig cadeau van je ouders, erg lief van ze :D

  Heb onlangs zelf een spiegelreflexcamera gekocht die ik al zo lang wilde en waar ik voor had gespaard, ben er nog steeds zo blij maar net zoals jou moet ik er nog er nog veel over leren maar dat vind ik niet erg, alleen maar leuk :D

  Veel plezier ermee! :D

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Thnx voor de lieve reacties y'all! X

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Roos! gefeliciteerd met je diploma, what a mile stone! Mooie camera, als je trucs weet hoor ik die graag, ben zo´s camera kneus!
  Dank voor de felicitatie met de zwangerschap, het is al echt een buikje. Ik was zwanger op de meet de blogger, maar wist daar toen nog niks van af.
  Dikke kus Chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben nog aan het sparen en ben nog aan het twijfelen tussen een nikon en een canon. Hoe duur was deze?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze was ongeveer tussen de 400 en 500 euro.

  BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...