donderdag 16 december 2010

How to: lipverzorging


Elk jaar heb ik hetzelfde probleem: hele droge lippen. Tot bloedens aan toe, waarbij ik dan mijn lipstick en lipgloss voor een tijdje opzij moet leggen omdat mijn lippen het simpelweg gewoon niet aankunnen. Herkenbaar? Dit jaar gaat het anders! Ik geef je mijn tips tegen droge lippen.

Je kent het vast wel: droge velletjes op je lippen, waarbij je de neiging om ze los te trekken, moet weerstaan. Droge lippen die door water contact (drinken) juist nóg droger worden. Zo irritant. Deze keer gaat het anders, ik heb wat dingen uitgeprobeerd en ik heb geen last meer van droge gescheurde lippen. Ik vertel je mijn do's and don'ts!
 • Maak je lippen niet nat. Droge lippen + water = kwetsbare lippen
 • Zijn je lippen er echt ernstig aan toe? Gebruik het wondermiddel Vaseline uit een potje
 • Scrub af en toe je lippen met een beetje grove suiker. Let op: doe dit niet te vaak en al zeker niet als je lippen al echt kapot zijn.
 • Wist je dat er ook vaseline/lipbalsem te koop is die een subtiel roze of rood kleurtje afgeeft? Ik kocht onlangs een potje Vaseline in de tint roze bij de Etos (je vindt ze bij de kassa)
 • Pas op met lipsticks, die kunnen je lippen namelijk uitdrogen. Tip: gebruik een lipprimer, die je lippen voor je iets aanbrengt al beschermt. (Gosh, Catrice en MaxFactor e.a. merken hebben deze in hun collectie)
 • Blijf vooral smeren, smeren, smeren. Je zal zien dat het elke dag een stukje minder wordt, totdat je weer gezonde volle lippen hebt!
 • Gebruik bij droge lippen geen foundation als primer! Dit droogt je lippen alleen nog maar meer uit. Tip:  zoek een lipgloss met een vochtinbrengende werking zoals die van Biotherm.
 • Reinig je lippen met zachte milde reinigingsdoekjes. Voorkom dat bacteriën de kans krijgen om te stoken.


  Mijn lippen zijn tegenwoordig in topconditie en ik heb nu standaard een potje vaseline bij me die ik overal mee naartoe neem!

  Mijn persoonlijke favorieten: The Body Shop Limited Edition Cranberry Lipbalm en Vaselina (roze tint) te koop bij de Etos!

  Wat zijn jouw persoonlijke lipverzorging tips en trucs?


1 opmerking:

 1. Handige tips ;) Zelf gebruik ik natuurlijk vaseline, lippenbalsem en een lipscrub, helpt echt goed :D

  BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...