donderdag 19 juli 2012

DIY: BB cream


BB creams zijn overal. Ik denk dat iedereen inmiddels wel BB cream kent, het is een afkorting voor Blemish Balm. Het is als het ware een huidverzorging en foundation in één. Het werkt dus perfect tegen roodheid en heelt de huid als het ware. Het is alleen niet zo dekkend als foundation, maar het geeft wel een mooie glow en het ziet er veel natuurlijker uit (lees: geen pancake-face). Veel cosmeticamerken komen op de proppen met BB creams, maar je kunt natuurlijk ook zelf BB cream maken met wat je hebt. Hoe? Dat laat ik je graag zien!

Wat heb je nodig?


BB cream bestaat uit verzorgende bestanddelen en cosmetica. In een goede BB cream zit een hoge factor SPF. Voor het verzorgende/voedende element heb je een goede dagcrème nodig. Een primer - zodat alles op z'n plek blijft zitten -, een foundation voor de juiste tint en eventueel een product waarin SPF zit (als het al niet in je dagverzorging zit). Verder heb je een potje nodig en eventueel een sponsje of een kwast om het aan te brengen (is hygiënischer dan met vingers).


 
Allereerst doe je je dagverzorging en verzorging met SPF in het potje. Ik gebruik Kiehl's Ultra Light Daily Defense SPF 50+, dit is eigenlijk een dagverzorging en SPF in één. Wel zo handig. Maar je kunt het natuurlijk ook afzonderlijk van elkaar erin doen. Belangrijk is wel dat je bij alle producten die je gebruikt, degenen neemt die speciaal voor het gezicht zijn. Ga dus geen random zonnebrandcrème op je gezicht doen. Deze is voor je lichaam en veel te vet voor je gezicht (lees: je huid raakt ervan verstopt). Blend de twee samen.


Ik heb ongeveer de helft aan foundation gedaan en de andere helft bestaat uit verzorgende bestanddelen. Voor foundation heb ik MAC gebruikt omdat ik maar een heel klein potje maak. Maar als je meer wil maken gebruik dan liever een goedkopere foundation omdat je ook meer nodig zult hebben. Voor primer heb ik GoodSkinLabs Z-Pore gebruikt. Deze matteert je gezicht en zorgt ervoor dat poriën minder zichtbaar worden. Ik heb gebruikt wat ik heb, maar je kunt natuurlijk ook een gewone primer gebruiken.


Tenslotte mix je alle ingrediënten door elkaar. Zorg ervoor dat je zo vloeibaar mogelijke smeersels gebruikt, dan mixt het makkelijker.


Voila! Je eigen BB cream. Je kunt zelf bepalen hoe je 'm wilt hebben en wat je wel of niet gebruikt. Meer dekking? Voeg dan iets meer foundation toe. Juist meer sheer? Voeg dan wat meer dagcrème toe.


Met alleen BB cream op. *Let niet op mijn frizzzz hair!* ^^

Gebruiken jullie al BB cream, zo ja welke?1 opmerking:

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...