zaterdag 9 juni 2012

Weekend & Inspiraties


En toen was ik even MIA*! Maar ik ben weer terug, alive and kicking! Geweldig hoe snel dingen soms kunnen gaan. Nog geen drie weken geleden zat ik in Rome en nu ben ik thuis en begonnen aan mijn exciting nieuwe job! Reizen heeft me niet alleen veel inspiratie gegeven, maar ook hoop, moed en meer doorzettingsvermogen. Deze week was giga druk vandaar de afwezigheid van de posts hier en daar. Wees geduldig met mij, lieve lezer, want ik ben van plan jullie spoedig te voorzien van fijne, verse nieuwe artikelen!

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb echt zin in het weekend! Niet alleen is het EK Championship begonnen en ging ik afgelopen week op zoektocht naar iets in 't oranje, om 'onze' jongens toch bij te kunnen staan. Was wel een uitdaging, want oh boy, oranje is zo NIET mijn kleur. Maar je bent vaderlandslievend of je bent het niet, dus doe ik daar voor deze (ene) keer niet moeilijk over. Zondag is de eerste wedstrijd, dat wordt dus gezellig kijken!

Afgezien daarvan heb ik nog een aantal boeken en tijdschriften die om mijn aandacht vragen. En ik heb eindelijk de film The Blind Side op DVD gekocht. Voor wie deze film nog niet heeft gezien: shame on you. Hij is Oscarwaardig en dat vonden de lui in het bestuur van de befaamde Academy Award ook en beloonde hoofdrolspeelster Sandra Bullock daarom met het befaamde beeldje. Het verhaal is zeer inspirerend! De film gaat over een kansarme Afro-Amerikaanse Michael Oher die door een speling van het lot wordt toegelaten op een blanke christelijke school. Als enige Afro-Amerikaanse jongen tussen vrijwel blanke Amerikaanse kinderen valt hij uiteraard op. Ondanks zijn benarde thuissituatie is Michael een zachtaardige en sympathieke jongen die er juist alles aan doet om niet in de problemen te komen. Als Michael vriendschap sluit met SJ, één van de jongere jongens op school, hij valt ook op bij SJ's familie, die besluit zich over Michael te ontfermen. Ze komen erachter dat Michael over heel wat bijzondere talenten beschikt.


Elke keer als ik deze film zie raakt het me. Het verhaal is indringend en meeslepend. Maar vooral heel erg inspirerend. De boodschap die naar voren komt is ook geheel duidelijk: iedereen begint ergens, maar jij bepaalt zelf waar je eindigt! Maar daarbij is het leven ook een kwestie van geluk en het geven (of krijgen) van een kans van mensen.

Wat zijn jullie inspiraties op het moment? Fijn weekend!
 

5 opmerkingen:

 1. Ben zo blij voor je dat je 'n leuke job hebt gevonden! Heb de nieuwe site even gecheckt; ziet er goed uit − nu nog 'n foto van jou erop ;-) Leuk om te zien dat 'influence' ook terugkomt in je werk!

  The Blind Side is inderdaad 'n prachtige & inspirerende film. Ben benieuwd naar het middelste boek op de foto. 'Alles wordt fantastisch!': goede titel waar ik erg nieuwsgierig van word.

  Geniet van je welverdiende weekend!

  Liefs, Kelly

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank je wel voor de lieve comment Kelly! Ik ben zelf
  ook echt ontzettend blij! Het past helemaal bij me.
  Het boek 'Alles wordt fantastisch' is een reisverhaal, waarvan zeer binnenkort ook
  een review verschijnt!

  Fijn weekend!!!
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Congrats on your new job! :D!!

  xx Suesue

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ben benieuwd wat je van het boekje van Simone vindt, hij ligt bij mij op mijn nachtkastje, maar moet eerst nog 3 andere boeken lezen! En The Blind Side vond ik een heel mooie film... zucht...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn he, even naar het buitenland kan zo'n boost geven!

  BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...