dinsdag 1 mei 2012

Vakantietips


De zomer is nog niet aangebroken maar het vakantieseizoen wel! Of je nu ver weg gaat of dichtbij je zult altijd dingen moeten voorbereiden en inpakken. En ik help je er graag bij!

  • Verdiep voordat je gaat een beetje in de stijl van het land. Er zijn genoeg streetstyle blogs die foto's van stijlen over de hele wereld tonen. Als het warm is doe je er goed aan katoenen kleding mee te nemen. Dat zweet minder en het is luchtig voor warm weer. 
  • Neem een tas mee waar genoeg in kan maar die niet al te groot is. Bedenk wat je normaal zou meenemen en tel daar een paar extra spullen bij op. Tip: stop je reisdocumenten, paspoort en los geld in een apart tasje in je grote tas. Zo hoef je niet te staan vissen in je tas en ben je niet van alles kwijt.
  • Je kunt natuurlijk reisgidsen meenemen, maar het je kunt je ook vooraf verdiepen en tijdens de reis de gidsen thuislaten. De beste manier om een plek te leren kennen is als je als het ware op verkenningstocht gaat. Is dat een beetje te veel van het goede? Maak dan vooraf een plan welke bezienswaardigheden, wandelroutes en restaurants je wilt doen en bezoeken. Laat de rest gewoon spontaan op je af komen. Zo heb je toch een gestructureerd plan én de vrijheid.
  • Maak kopieën van je belangrijkste documenten zoals je paspoort, creditcard en pinpas. Zorg ervoor dat je alle nummers van je bank in je telefoon hebt staan zodat je (indien helaas nodig) de hele boel kan laten blokkeren. 
 
  • Om ervoor te zorgen dat je niet verkreukeld uit het vliegtuig komt, kun je een paar fijne beauty spulletjes meenemen: droogshampoo (vermijd spullen met olie erin) zodat je eventueel vet haar te lijf kunt gaan en het geeft volume, een goede vochtinbrengende crème (een reis in het vliegtuig droogt je huid erg uit), getinte lippenbalsem, renigingsdoekjes en een goede transparante deo! Doe je dit in je handbagage, let er dan op dat alle producten mini-size zijn! Ook handig: een goede handcrème.
  • Denk ook aan je kleding tijdens de reis. Spijkerbroek lijkt handig, maar als je lang moet zitten, kan het na een tijd behoorlijk strak gaan zitten en niet zo goed zijn voor je bloedsomloop. Beter is om te kiezen voor zachte, comfy stoffen zoals katoen. Vermijd stoffen als linnen, polyester en zijde (kreukt teveel!). Beter is om je te kleden in laagjes. Dus een hemdje of t-shirt met een vestje of trui (voor als je het koud krijgt tijdens de reis) met bijv. een joggingbroek.
Maar wat je ook doet: geniet van je reis en je vakantie! Zorg gewoon dat je op tijd begint met inpakken en regelen dan heb je ook het minste last van stress. Een goede voorbereiding is het halve werk en geeft je gegarandeerd rust.
Hebben jullie al vakantieplannen?
 
Liefs


3 opmerkingen:

  1. Handige tips! Ik ga naar Spanje dit jaar. Ik ben bijna klaar met mijn opleiding en van te voren wil ik mezelf (via internet) nog een beetje spaans leren. Ik vind het een hele mooie taal en het komt wel van pas tijdens de vakantie!
    Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. super handig, bedankt ! :D ik ga na mallorca dit jaar !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuke reisplannen hebben jullie meiden!

    BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...