zondag 27 mei 2012

From Rome With Love


Rome is betoverend, elke straathoek vormt een nieuwe beleving. Ik vond het heerlijk om door de stad te lopen. Rome is druk en je kunt er heel gemakkelijk verdwalen (iets wat mij dan ook constant overkwam). Maar dat geeft niet, wat het is gewoon heerlijk om je daaraan over te geven. Eén van mijn favoriete plekken van de stad is zonder de twijfel Piazza Spagna, oftewel de beroemde Spaanse trappen. Een plek waar ik uren in het zonnetje heb gezeten, mijmerend over hoe mooi het leven kan zijn.


 
Het is gewoon bijna een misdaad te noemen als je naar Rome gaat en geen traditionele gelato probeert. Mijn favoriete smaak? Citroenijs! En dat vormt een aardige combi met vanille, aardbei of andere goddelijke smaken.

 
{ Een muntje gooien in de Trevi Fontein. Make a wish! }
 
 
{ Uitzicht op het Vaticaan of eigenlijk beter gezegd, de basiliek }


 { Vlak voor het oversteken van de loopbrug vanaf Castel S. Angelo }

 
{ Uitzicht op een villa of  restaurant (?) in het park van Villa Borghese }

{ Uitzicht op de heuvels van Villa Borghese. Rome op z'n mooist! }
De dagen in Rome waren geweldig. Niet alleen heb ik genoten van de sfeer in deze buitengewone stad, maar ook van het eten, de mensen en natuurlijk de prachtige monumenten. De stad heeft zoveel verschillende gezichten en natuurlijk een rijke historie. Iedere straathoek heeft een verhaal. Natuurlijk hoef ik jullie niet uit te leggen hoezeer ik dit ga missen. Het is gewoon alsof je letterlijk in een andere wereld beland. Als je ooit de kans krijgt om Rome te bezoeken: twijfel dan geen moment!

Prettig weekend verder!

Liefs3 opmerkingen:

  1. Wat een mooi verslag. Rome is 1 van de allermooiste steden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oooooh ik wil ook! Mijn zus en zwager zijn ook net terug en de foto's zijn echt fantastisch! Kan niet wachten tot ik een tripje naar Rome kan boeken (en dat overheerlijke ijs eten!)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geweldig mooi! Heerlijk weer ook zo te zien :-) Rome staat hoog op m'n lijstje!

    BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...