maandag 30 april 2012

What I've been watching...Ik heb de laatste tijd echt superveel films gekeken. Sommige in de bioscoop, andere thuis. Heerlijke afleiding als het buiten slecht weer is en natuurlijk ter ontspanning. Ik laat jullie graag weten wat ik vond van The Hunger Games, Footloose, The Artist en The Vow!Ik ben dol op dansfilms! Van oude klassiekers als Grease en Dirty Dancing tot Step It Up. Ook Footloose hoort in het rijtje 'klassiekers'. De film kwam voor het eerst uit in de jaren '80 en daarna zijn er vele remakes gemaakt zowel in film als in theater. Het verhaal gaat over Ren McCormack (Kenny Wormald), een jongen uit Boston die na de dood van zijn moeder verhuist naar het boerengat Beaumont. Hij komt erachter dat in het achterhaalde saaie stadje dansen
(en dan met name dansfeesten) in het openbaar verboden zijn door de lokale wet. Dit heeft alles te maken met het ongeluk van een aantal jongeren uit Beaumont drie jaar geleden. Maar daar trekt de wereldwijze Ren zich natuurlijk niets van aan en hij doet er alles aan om de wet naar zijn hand te zetten, zoals het organiseren van een petitie vóór dansen in het openbaar. Hij krijgt daarbij hulp van de dochter van de dominee Ariel (Julianne Hough), op wie hij verliefd wordt.

Het is niet de allerbeste film die ik ooit gezien heb, maar het is wel een vermakelijke film. Het is wel een standaardliefdesverhaal: jongen komt uit het hoge noorden, zij komt uit een boerengat en probeert de rebel uit te hangen. Maar als je je over de clichés heen kan zetten is het wel een leuke film!


De boeken van Suzanne Collins zijn al een ware hit en dus liet de verfilming van het eerste deel van de trilogie niet lang op zich wachten. De boeken heb ik niet gelezen maar toen ik de trailer voor deze film zag, was ik onmiddellijk geïntrigeerd. Ik moet deze film zien! The Hunger Games speelt zich af in het Noord-Amerika van de toekomst,  waar het nieuwe land Panem heeft bepaald dat er ieder jaar de Hongerspelen worden gehouden. Panem bestaat uit 12 districten en de hoofdstad het Capitool. Er waren ooit 13 districten maar in een opstand van 74 jaar geleden heeft het Capitool de inwoners van het 13e district genadeloos afgeslacht. Ter nagedachtenis aan deze opstand worden dus ieder jaar de Hongerspelen gehouden, waarbij ieder district twee afgevaardigden moet sturen. Een jongen en een meisje in de leeftijdscategorie 12 en 18 jaar. Zij moeten deelnemen aan de spelen en elke andere deelnemer uitschakelen totdat zij als enige winnaar uit de bus komen. Een gevecht tot de dood waar het gehele land verplicht is om naar te kijken op tv. Als in eerste instantie Pimrose Everdeen, het zusje van Katniss wordt uitverkoren om mee te doen aan de spelen, biedt Katniss uit wanhoop zich aan als vrijwilliger. Eenmaal een deelnemer beseft ze pas wat voor zware taak haar te doen staat: iedere deelnemer aan de Spelen uitschakelen en zelf in leven proberen te blijven. Maar dat betekent ook dat ze mede-deelnemer Peter moet uitschakelen, op wie ze een oogje heeft.

Het is een soort vreemde mix tussen een realityshow en een actiefilm met futuristische elementen. Hoewel de film erg bizar klinkt, kan ik je wel vertellen dat hij heel chronologisch is opgedeeld. Vanaf het begin tot het eind snap je wel waarover het gaat en hoe de spelen in elkaar zitten. En dat is knap voor zo'n film. Ik vond het een heel spannende film. Het is bepaald niet saai, de film zit vol actie. Toch is er ook ruimte voor wat meer luchtige scènes en romantiek tussen Peter en Katniss. Ik heb ontzettend genoten van deze film! Aanrader!

The Artist is overladen met Oscar beeldjes afgelopen jaar. Zo won deze film Oscars voor beste regie, beste acteur, beste make-up en beste kostuums. En dat alles voor een stomme film (een film waarbij je geen geluid hoort). Het bijzondere aan de film is dat hij met hedendaagse techniek is opgenomen, maar wel in de oude stijl. Dus: zwart-wit en veel retro kostuums. De film gaat over acteur George Valentin, een zeer succesvolle filmster van stomme films. Tijdens de première van zijn laatste stomme film ontmoet hij zijn bewonderaar Peppy Miller, die zich zelf in korte tijd ontwikkelt tot actrice en danseres. Dankzij George verschijnt ze in zijn nieuwe film A German Affair en ze wordt hopeloos verliefd op hem. Maar terwijl zij steeds meer films opneemt in geluid, gaat George ten onder aan het succes van zijn eigen stomme films. Al gauw zit niemand meer op hem te wachten omdat hij alleen maar stomme films doet. De ster van Peppy daarentegen rijst sneller en sneller. Tot overmaat van ramp loopt George's huwelijk op de klippen, moet hij zijn bediende ontslaan en ziet hij toe hoe zijn hele bezit wordt geveild. Gelukkig is er altijd nog Peppy die George uit liefde wil helpen. Daarom eist ze bij haar producer dat George wordt betrokken bij haar nieuwe filmproductie anders weigert ze op de set te komen. Haar wensen worden ingewilligd en redt ze George van de complete ondergang.

Ik vond het een heel aparte film. Ik houd van retro films en hoewel deze in 2011 is opgenomen verwijst het wel naar de Hollywood glamour van vroeger. Soms vond ik het verhaal wel wat saai omdat het vrijwel zonder dialoog is (afgezien van wat tekstbeelden tussendoor). Je moet vooral heel goed kijken en de gezichtsuitdrukkingen van de acteurs lezen. Het is een grappig verhaal maar ik vond het niet bijzonder spectaculair.


I saved the best for last! The Vow draait vanaf 2 mei pas in de Nederlandse bioscopen, maar ik heb 'm vorige week al gezien in de bioscoop tijdens LadiesNight. Mijn verwachtingen waren hooggespannen al was het al vanwege de twee fantastische hoofdrolspelers: Rachel McAdams (bekend van één van de meest romantische films allertijden The Notebook) en Channing Tatum die ook heel wat romantische films op zijn CV heeft staan waaronder Dear John en She's The Man.

The Vow is een liefdesdrama over Leo en Paige, een gelukkig getrouwd stel in New York. Als Paige op een avond slachtoffer wordt van een auto-ongeluk komt Leo er in het ziekenhuis achter dat ze lijdt aan geheugenverlies. In andere woorden: ze heeft geen idee wie haar echtgenoot is. Dat komt natuurlijk hard aan bij Leo, die vanaf dat moment de zware taak heeft om de liefde en het vertrouwen van zijn vrouw weer moet terugwinnen. Iedere dag is een strijd waarin hij zich opnieuw moet bewijzen en zij de ontbrekende puzzelstukjes in haar leven moet zien te vinden. Hoewel het verhaal dramatisch aandoet is het op een heel mooie wijze vertelt. Houdt je van films als The Notebook en Dear John dan zul je deze film ook zeker leuk gaan vinden! Ik vond het een ontzettend goede film over twee mensen die vechten voor de liefde. Gelukkig zit er naast de drama ook genoeg grappige scènes in waarin ik hard heb moeten lachen. En dat is fijn, want dat maakt de film ook luchtig. Een fijne film dus! Ik kan niet wachten totdat deze uitkomt op DVD.

Welke films hebben jullie onlangs gezien?

Liefs!
   

1 opmerking:

  1. Leuke films! Ik heb de laatste tijd niet zoveel films gezien. Ben vooral veel bezig geweest met het kijken van series: Big Bang Theory, Gilmore Girls en nog veel meer :)

    BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...