zaterdag 28 april 2012

Tips voor leuke en betaalbare dates


Of je nu jaren bij elkaar bent of juist vrijgezel bent, daten is leuk! Zeker nu de lente is aangebroken en (hopelijk) straks de zon zich weer laat zien is het flirtseizoen helemaal geopend. Maar wat ga je in vredesnaam doen? En hoe houdt je het leuk en betaalbaar in deze (crisis)tijden?


Tuurlijk kun je naar een superdeluxe restaurant gaan, maar het is niet zo dat je per definitie heel veel geld hoeft uit te geven. De meeste dates zijn juist erg leuk als ze niet zoveel kosten.
Dit kan zowel buitenshuis als binnenhuis, just use your imagination!

- Probeer een nieuwe sport samen. Ga een dagjes tennissen, surfen, golven, snowboarden of een andere sport. Niet alleen ben je actief bezig ook is het een leuke manier om elkaar te leren kennen en je kunt samen lachen om de (eventuele) missers die je maakt.

- Woon je niet in dezelfde stad? Nodig elkaar uit voor een rondleiding in jouw stad en hang samen de toerist uit. Maak een programma met het beste wat jouw stad te bieden heeft.
- Ga naar een voorstelling. Dit kost vaak niet ontzettend veel en het is erg leuk om samen in een deuk te liggen als je naar een optreden van een cabaretier of een theatervoorstelling gaat. 
- Een oude maar oh zo bekende: organiseer een picknick! In heel veel steden heb je een park en zeker als het mooi weer is, is het heerlijk om te luieren. Bovendien zijn er heel veel food blogs waar je lekkere recepten van kunt halen voor het maken van zelfgemaakte snacks.

-  Ga naar de film. Maar in plaats van een zoetsappige romantische komedie of een bloedstollende actiefilm, kun je ook kiezen voor iets heel anders. Wat dacht je van een arthouse film of juiste een oude klassieker (zoals Casablanca - lees m'n artikel over retro films hier)
- Heb je lef en houdt je van een uitdaging? Probeer dan eens een karaoke bar. Niet alleen kun je schaamteloos lachen om andere acts, maar kun je zelf ook een gooi doen (nadat je een flinke slok achterover hebt gegooid) en elkaar aan het lachen maken.
- Vraag hem/haar naar zijn favoriete vakantiebestemming. Organiseer een hele dag in de sfeer van het land/plaats. 


-  Liefde gaat door de maag, maar wat als je allebei geen ster bent in de keuken? Juist, dan volg je samen een kookles! Van toetjes tot hele gerechten, er zijn genoeg (dag)cursussen en workshops te vinden. And the best part: naderhand kunnen jullie samen de zelfgemaakte goodies opeten. 
- Ga samen naar een evenement. Zeker in de grote steden worden regelmatig leuke feestjes georganiseerd. Of dress up en ga een avondje naar het casino. Al speel je maar met 5 euro, de ervaring alleen al kan ontzettend leuk zijn!
- Is het mooi weer? Huur een boot en vaar samen de plassen op. 
- Houd een spelletjes avond @ home. Versla elkaar met FIFA op de XBox of speel een fanatiek spelletje tennis op de Wii. Geen spelcomputer in huis? Deze kun je ook huren.
- Dit is er één voor gevorderden (oftewel je hebt veel dates achter de rug) houd een spa-avondje. Compleet met massage, bubbelbad, masker en gezonde snacks als aardbeien etc. 
-  Ga samen een dagje winkelen. Alleen in plaats dat je écht wat koopt, ga je elkaar stylen. Hij/zij mag jouw stijl bepalen en jij mag je uitleven op zijn/haar outfit. 

Wat is jullie ideale date? Deel ze in de comments!
 
Liefs! 

 Bronnen beeld: weheartit.com
 

3 opmerkingen:

  1. Heel leuk artikel! Ik vind een avondje film kijken met hapjes al een super leuke date!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn ideale date? Heerlijk uit eten met m'n boyfriend! ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Woeee die spa!! Top idee!

    BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...