donderdag 12 januari 2012

Column: zijn merken een must?


Merken zijn overal: van kleding tot schoenen, van auto's tot koffiezetapparaten. They're everywhere. Toen ik op de middelbare school zat, was er een periode waarin merkkleding een must was. Gsus, All Stars en andere merken voerden de boventoon. Als tiener wil je daarin natuurlijk meegaan, maar wat ben ik blij dat ik de waarde leerde kennen van merken. Want een merk is alleen een naam op zichzelf, een omhulsel van een artikel. Wat is het verhaal erachter?

 
Hoewel ik nog steeds houd van mooie spullen, is mijn oog kritisch wat betreft aankopen. Mannen zijn wat dat betreft veel praktischer: zit het lekker, past het goed en is het mooi, dan kopen ze het. Of het nu van de HEMA of van Giorgio Armani komt. Een eigenschap waar wij vrouwen een voorbeeld aan kunnen nemen. Natuurlijk heb ik zelf ook spullen van merken, maar mij gaat het vooral om de kwaliteit. Want beauty budget artikelen zoals Catrice zijn ook tenslotte merken. Dure merken zijn niet per se beter dan goedkopere merken. Parfum is bijvoorbeeld zo'n artikel dat way too overpriced is. Het geurwater zelf kost vaak vele malen minder dan wat ervoor gevraagd wordt. Waar je dan wel voor betaald is de naam. 

Toch moet ik zeggen: er is geen goed of kwaad. Iedereen moet doen waar hij/zij zelf zin in heeft en waar hij/zij zich goed bij voelt. Ik zelf vind een mix van spullen fijn. Het maakt mij niet uit of het van de HEMA komt of je keuken rechstreeks van de Ikea. Als het goed is en het is mooi, who cares? De kwaliteit valt of staat niet met een merk. Het staat op zichzelf. Het heeft tenslotte alles te maken met de verfijning en afwerking van de materialen. En daarom bestaat grotendeels van mijn slaapkamer uit Ikea-spullen en koop ik mijn handzeep bij de Kruidvat. En ook al verdien ik in de toekomst meer. Of ik nu écht mijn eerste salaris ga uitgeven aan een nieuwe Chanel-tas? I don't think so. Sommige dingen zijn er om te koesteren. A girl can dream, right?

Wat vinden jullie?

2 opmerkingen:

  1. Hmm.. om eerlijk te zijn hecht ik er toch wel waarde aan! Ik zou nooit met een ander soort computer willen werken dan met een Apple en sinds ik een iPhone heb zou ik ook nooit meer met een andere telefoon willen bellen dan een iPhone. Verder koop ik liever één dure broek dan een tas vol kleding van de Primark/H&M/whatever. En ik zou liever geen Uggs hebben dan een goedkope 'imitatie' versie. Op andere gebieden maakt het me al weer wat minder uit.. Ik zou liever make-up kopen van Clinique in plaats van Catrice maar ik ben een arme student dus ik moet ook prioriteiten stellen!

    BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...