donderdag 15 december 2011

How to: dealen met je bad hair dayHet overkomt ons allemaal wel eens: een bad hair day. Je kunt nog zulk mooi haar hebben, soms wil het gewoon niet zitten. Nu hoef je je daardoor niet te erg door te laten beïnvloeden (ik bedoel: het is niet alsof de wereld vergaat) maar het is wel begrijpelijk dat je je eraan stoort en dat je je toch wat minder lekker voelt. Gelukkig zijn er een hoop trucjes om er snel wat aan te doen!

Op het moment dat ik een bad hair day, benijd ik mannen. Zij hebben het vrij makkelijk: ze maken hun haar vochtig, gooien wat gel erin, gaan erdoor heen met hun handen met voor een nonchalant effect en klaar. En vaak staat het nog cute ook.

Wij vrouwen hebben het een stukje zwaarder. Door de weersomstandigheden wordt ons haar pluizig of droog. Of lekker statisch of je krullen gaan een eigen leven leiden. Niet echt iets waar je op dat moment op zit te wachten. Gelukkig zijn er een wat tips om er iets aan te doen.


  • Is je haar een tikje vet en valt het sluik en slap langs je gezicht? Gebruik droogshampoo. Geeft niet alleen volume maar maakt je haar ook weer een stuk frisser.
  • Heb je (net als ik) last van kleine, irritante krulletjes langs je gezicht (bij je haar aanzet) of blijft er een plukje hardnekkig uitsteken? Neem wat leuke schuifjes, bobbypins en zet ze vast. Mochten de haartjes daarvoor te klein/kort zijn, spray er dan een beetje haarlak overheen of een klein beetje gel (van je vriend, broer of vader).
  • Wil het echt niet zitten, ga dan voor een veilige oplossing: steek je haar op. Het mag best een beetje nonchalant zitten. Maak het af met een mooie speld of een ander mooi haaraccessoire.
  • Heb je een slag en wil het maar niet goed zitten. Je kunt kiezen om je haar te stylen met een stijltang. Gebruik voor het stylen wel een heat protection serum of ander product dat je haar beschermd. Je haar stylen is een tijdelijke oplossing, maar het is niet echt gezond voor je haar om dit elke dag te doen. 
  • Draag een haarbandje! Simpel, klassiek en instant pretty. Dit doe ik vaak als het niet wil zitten of als ik haast heb en geen tijd heb om iets met mijn haar te doen.
 Je kunt natuurlijk ook voorkomen dat je last hebt van een bad hair day. Denk aan:
  • Op tijd naar de kapper gaan. Het beste is om de 4 tot 6 weken, al begrijp ik best dat niet iedereen daar geld voor heeft. Laat het in elk geval elke drie maanden bijpunten, zo blijft je haar in goede conditie en heb je minder last van gespleten haarpunten.
  • Was je haar niet te vaak. Over hoe vaak je je haar moet wassen per week zijn de meningen verdeeld al is het wel zo dat het niet goed is om je haar elke dag te wassen. Geef je haar de kans om zijn natuurlijke patroon te behouden.
  • Tip voor direct na het wassen van je haar. Eindig met een koude douche. Dit zorgt ervoor dat je haarschubben sluiten en je haar mooi gaat glanzen. Daarnaast is het ook een oppepper voor je bloedcirculatie.
  • Wil je wat extra's doen voor je haar? Maak dan gebruik van haarmaskers. Lush heeft een heel fijne haarmaskers, maar er zijn natuurlijk ook heel veel andere merken die dit in hun collectie hebben. Je kunt ook supplementen slikken voor je haar. De Tuinen verkoopt supplementen voor haar, huid en nagels. 

PS. Lees ook eens het artikel SOS Haarproblemen. Wat zijn jouw persoonlijke bad hair day oplossingen? 
Liefs,
Stay tuned,

 


2 opmerkingen:

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...