dinsdag 22 november 2011

Tips voor een mooie gezonde huid!

 

Een mooie huid is iets wat we eigenlijk allemaal wel willen: het ziet er niet alleen prachtig uit, je hebt ook nog eens minder make-up nodig en je ziet er automatisch gezonder en verzorgd uit. Helaas zijn maar weinigen van ons gezegend met een gezonde huid. Yours truly al helemaal niet! Ik zelf heb niet zozeer een heel slechte huid, maar ook niet supergoed. Voor mij persoonlijk is het een beetje tricky, want het kan voor mij van het één op het andere moment totaal omslaan. Maar, ik heb door de loop der jaren aardig wat trucjes gevonden die helpen bijdragen aan een mooie en gezonde huid. En die deel ik graag met jullie!

Hoewel ik 23 jaar ben en dus allang niet meer in de puberteit zit, heb ik nog steeds geen fantastische huid. Persoonlijk is mijn huid heel erg afhankelijk van hormonen en omgevingsfactoren zoals kou en stress. Heel vervelend, vandaar dat ik niet zomaar iedere week een Face Of The Day-artikel kan schieten (okee, ook omdat ik er niet iedere week tijd voor heb).

Maar als ik zo om me heen kijk (en lees op andere blogs) ben ik echt niet de enige. Veel meiden (of jong of oud) kampen met huidproblemen. Soms is het net als bij mij door omgevingsfactoren, hormonen of stress of soms is het erfelijk. Nu is de aanpak van jouw specifieke huidproblemen heel persoonlijk en gericht, dus is er niet zomaar een algemeen antwoord. Maar er zijn wel dingen die je kunt doen om je huid te verbeteren.


  1. Goed slapen! Het klinkt misschien suf, maar je wilt niet weten hoeveel baat je huid heeft bij een goede nachtrust. Ze noemen het niet voor niks beauty rest! 'S nachts heeft je huid de kans om zich te herstellen en tot rust te komen. Tip: verschoon je kussensloop regelmatig, want ook vet haar en een onfris kussen kunnen een mooie huid in de weg staan. Ik merk het zelf ook: als ik slecht (of weinig) slaap, dan zie ik dat onmiddellijk aan mijn huid!
  2. Drink veel water. Er wordt wel eens gezegd acht glazen per dag, maar één liter water is sowieso het beste. Je huid heeft veel vocht nodig om gezond te blijven. Ook een tip: gebruik een voedende nachtcrème of een serum. Ook een vette huid heeft vocht nodig, dus ook voor jouw huidtype zul je voedende huidverzorging moeten gebruiken. Wees niet bang dat je hiermee je poriën afsluit, want dat is niet het geval. Indien je een vette huid heb, kun je beter kiezen voor een crème met een ander soort textuur zoals de gel crème van Kiehl's.
  3. Reinig je huid goed. Dat betekent niet dat je eindeloos moet gaan schrobben, maar gebruik gezichtsverzorging op maat. Weet je niet precies wat voor huidtype je hebt? Laat je dan adviseren, dit kan bij counters bij de Douglas of de Bijenkorf of als je echt gericht advies wilt, ga dan naar de schoonheidsspecialiste. Geloof me: het is de investering waard! Hoe je je gezicht reinigt en waarmee, dat hangt af van het soort huidtype die je hebt. Al zijn er wel een paar dingen waar je alvast rekening mee kan houden: heb je een vette of gecombineerde huid: laat dan producten die oliën bevatten lekker staan! Deze verstoppen je huid. Gebruik zo min mogelijk producten die alcohol bevatten, deze drogen je huid uit, zeker als je van jezelf al een droge huid hebt is dat natuurlijk geen goed idee!
  4. Vermijd stress. Makkelijker gezegd, dan gedaan, I know. Helaas merk ik het zelf meteen, wanneer ik een stressvolle periode heb (nu bijvoorbeeld) dan lijdt mijn huid er enorm aan. Resultaat: vale/bleke teint (check!, donkere kringen (check!) en hier en daar onzuiverheden (check!).
  5. Veel meiden hebben bijvoorbeeld geen acne, maar wel plaatselijk last van onzuiverheden. Die kun je te lijf gaan met speciale crèmes. Mijn favoriete skincare daarvoor zijn Normaderm van Vichy en de nieuwe acne-crème van Biodermal (de laatst genoemde - waar binnenkort een review over verschijnt!). Ik heb gemerkt dat het helpt om deze problemen op deze manier plaatselijk aan te pakken en de rest van mij gezicht te behandelen met gewone crème.
  6. Dreig je last te krijgen van een onzuivere huid? Gebruik regelmatig een verzorgend masker. Ik gebruik graag de kleimaskers van het Amerikaanse merk Freeman. Deze verwijderen overtollige oliën en vuil van mijn gezicht. Ik heb gemerkt dat dit aanzienlijk helpt tegen potential break-outs. 
  7. Haal jij vaak 's avonds je make-up er gedeeltelijk of soms niet af? Dan is dat één van de grootste oorzaken waarom jouw huid niet flawless is. Sporen van make-up verstoppen je huid, zeker producten als foundation als je ze er niet af haalt. Geef je huid de ruimte om te ademen. Tip: gebruik 's ochtends altijd een dagcréme en laat die goed intrekken voordat je begint met je make-up. Geloof me: je huid zal je dankbaar zijn.

    Dit waren mijn persoonlijke huidverzorgingstips, hopelijk hebben jullie er wat aan. Ik ben benieuwd: heb jij ook een gouden tip of een holy grail product die helpt tegen een onzuivere huid? Love  to hear your thoughts!  

2 opmerkingen:

  1. Thanks voor de tips! Ik heb zo vaak last van puistjes. Maar ik probeer nu elke dag mijn huid goed te reinigen, en ik hoop dat het helpt.
    Zelf gebruik ik ook de Tea Tree Water toner van LUSH voor mijn huid type. Ik vind hem erg fijner en mijn huid voelt daarna ook veel zachter en frisser aan.

    xx

    BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...