zaterdag 27 augustus 2011

Tag: 10 dingen die je blij maken!


Aangezien het op het moment erg goed gaat (hoe dat precies komt, daar vertel ik later meer over) dacht ik dat het ook 'ns goed is om stil te staan bij de dingen die je blij maken. Op deze manier herinner je jezelf wat je leuk en fijn vindt, niet per se alledaagse dingen. Voor mij is het fijn geheugensteuntje voor als ik een off day heb.1. Het strand. Ik ben dol op de zeelucht, de golven en het zachte zand. 
2. Zonneschijn. Iets heel simpels, maar de warmte van de zon op je huid voelen is voor mij een geluksmomentje.
3. Reizen. Ik vind het heerlijk om iets nieuws te ontdekken, om een nieuwe plek beter te leren kennen. Ook vind ik het leuk om andere culturen te leren kennen.
4. Iets kopen waar je al heel lang voor hebt gespaard. En ik ben dan zo iemand die het zelfs dan als cadeautje laat inpakken ook al is het voor mezelf, haha! Maakt het nog specialer, I guess. 
5. Dansen. For the record: ik ben er eigenlijk helemaal NIET goed in. Maar toch vind ik het wel leuk. En als ik eenmaal iets onder de knie heb, vind ik het heel fijn om over de dansvloer te zweven.


6. Goed eten. Zoals bijvoorbeeld zelfgekookte maaltijd volgens een speciaal recept of gerechten uit een lokale keuken uit een bepaald land of een bepaalde streek. Ik kan echt genieten van elke hap en de smaak die goed eten bepaalt. Nog leuker om het samen te delen met vrienden of familie.

7.  Kaarsen. Het licht is mooi zwoel en het staat gezellig. Ik heb een voorkeur voor geurkaarsen. Mijn favoriete geurkaars van dit moment ruikt naar vanille. 
8. Dieren. Ik ben een ontzettende dierenvriend. Al moet ik wel eerlijk zeggen dat dit zich wel een beetje beperkt tot 'aaibare' dieren. Je ziet mij niet zo snel socializen met een wurgslang of een krokodil.


10. Sterren kijken. En nee, dan bedoel ik geen celebs, maar echte sterren. Niets zo magisch als een heldere avond met stralende estrellas. Impresionante!

Dit waren mijn geluksmomentjes. Zoals je leest zijn het niet eens zulke buitengewone dingen, ik kan blij worden van heel simpele dingen. 


Q: Wat voor dingen maken jullie blij?

2 opmerkingen:

 1. Is idd goed om daar eens bij stil te staan, moet ik vaker doen! Het zijn in ieder geval heel wat dingen en nog veel meer dan ik nu kan bedenken ;-):

  1. als m'n vriend lief naar me kijkt.
  2. lekker eten; van cupcakes tot coquilles :-D.
  3. als m'n kleine nichtje (ondeugend) naar me lacht.
  4. gezellig samen zijn met vrienden.
  5. muziek en dansen.
  6. ben zelf echt 'n "geurmens", word blij van de geur van: warme appeltaart met kaneel, citroen, limoen, regen op 'n warme zomerdag of als je 's ochtends opstaat en kan ruiken dat 't 'n warme dag wordt, de zee (met het geluid van de golven erbij).
  7. ben trouwens ook dol op kaarsen, m'n favoriete geurkaars is 'n witte kaars van Riverdale in de geur White Tea Ginger.
  8. 'n tenniswedstrijd winnen.
  9. reizen: naar mooie plekken gaan, nieuwe mensen leren kennen, (andere) talen, het eten.
  10. mooie uitzichten op die reizen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kelly, jij weet ook van het leven te genieten. Leuk om te lezen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...