vrijdag 26 augustus 2011

how to: brows!


Gezien op de catwalk: volle wenkbrauwen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Hoe meer naturel, hoe beter. Heb je van jezelf niet zulke volle wenkbrauwen? Er zijn gelukkig genoeg manieren om dat te fixen.


Wenkbrauwen zijn super belangrijk en zeker niet iets om te vergeten. Mooie gevormde wenkbrauwen geven structuur aan je gezicht. Mooie, nette wenkbrauwen die goed worden bijgehouden maken je look mooier en het ziet er verzorgd uit.Om je wenkbrauwen te verzorgen kun je twee dingen gebruiken: wenkbrauwpoeder (of losse matte oogschaduw) of een potlood. Persoonlijk gebruik ik vaak allebei. Maar het voordeel van potlood is dat je mooie dunne streepjes kunt zetten, zodat je kleine haartjes kunt bijtekenen. Het mooie van poeder is dat het zacht oogt en het vult de wenkbrauw mooi op.

Stappenplan voor mooie wenkbrauwen:

- Kam de haartjes van je wenkbrauwen met een borsteltje omhoog
- Epileer waar nodig en met een nagelschaartje kun je eventueel uitstekende haartjes trimmen. 
- Kam de haartjes met het borsteltje naar beneden. Daar waar je haar aanzet begint, is je natuurlijke haargroei-lijn en het beste kun je vanaf die lijn bijtekenen of je wenkbrauwen invullen. Meestal is een zacht, bruin wenkbrauwpotlood voldoende. Ga je wenkbrauwen niet compleet invullen. Voor een natuurlijk resultaat kun je het beste de gaten opvullen. Als je tekent, zet dan lichte streepjes. 
- Nadat je dat hebt gedaan kam je je haartjes weer terug, zodat het natuurlijk 'blend' met het de poeder of het potlood.
- Voor de finishing touch kun je eventueel wenkbrauwgel gebruiken. Maar dat is optioneel.

Tip: gebruik een mooie, glanzende highlighter (of glanzende witte oogschaduw) onder je wenkbrauwbot. Dit maakt je blik optisch open en het staat erg mooi. 


Q: gebruiken jullie meer poeder of potlood?

3 opmerkingen:

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...