zondag 3 juli 2011

How To: Verzorg je huidverbranding


Het overkomt ons bijna allemaal wel. We doen zo ons best om beschermd te blijven in de zon. We blijven smeren, maar het gebeurt ons allemaal wel 'ns: we verbranden. Ik ben ook wel eens verbrand en yes, it can hurt like hell. Om nog maar te zwijgen van de roodheid. Lekker subtiel. Anyway, mocht je toch verbrandt zijn dan kun je het beste maar even dit doen...

Verbranden is niet fijn. Natuurlijk zit er verschil in de mate waarin je verbrandt bent. Dit hangt af van hoe lang je (onbeschermd) in de zon hebt gezeten en natuurlijk je huidtype. Roodharigen hebben doorgaans bijvoorbeeld een veel kwetsbare huid dan mensen met donker haar, daarom smeren we natuurlijk allemaal anders. Hier wat tips om de pijn een beetje te verlichten:


 • Neem een koude douche om je meteen van de ergste pijn af te helpen. Even kiezen op elkaar, maar het geeft je huid wel de kans om af te koelen. 
 • Dep jezelf droog met een handdoek maar ga niet wrijven! Het kan namelijk zijn dat je zo erg bent verbrand dat je als je gaat wrijven je opperlaag van je huid meeneemt. Be gentle, dus.
 • Breng een (body)lotion met aloë vera aan. Alles met dit ingrediënt erin kalmeert je huid. 
 • Drink veel water, want als je verbrand kan je aardig uitgedroogd raken. Plus het is ook goed voor het herstel van je lichaam.
 • Ben je echt goed verbrand, ga dan naar de apotheek en vraag of ze iets hebben wat je helpt tegen de pijn.
 • Klinkt misschien logisch maar toch: doe geen strakke kleding aan. Die legging kun je nu beter maar echt even links laten liggen, anders herstelt het gedeelte van je huid waar je verbrandt bent niet en gaat het mogelijk irriteren.
 • Na verloop van tijd zal je huid gaan schilferen, daarom is het belangrijk dat je het blijft behandelen met aloë vera en vochtinbrengende crème.
Heel veel succes!

2 opmerkingen:

 1. Handige tips, bedankt! :)

  Trouwens, vroeger smeerde mijn moeder eens natuurlijke yoghurt op mij, dat hielp blijkbaar ook heel erg goed!

  Geraak zo snel verbrand, echt niet leuk soms, lol :/

  BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...