vrijdag 8 juli 2011

Blogboeken en sociale media boeken!

Voor mijn scriptie moet ik momenteel heel wat boeken doorploegen die gaan over bloggen en social media. Heel interessant, zeker als je een eigen blog hebt kun je er ontzettend veel van leren. Vandaar dat ik er even een aantal met jullie wil bespreken!Dit zijn alle boeken bij elkaar, bijna allemaal gaan ze over social media of bloggen alleen de Internet Score Card is wat meer over (online) marketing.


Internet Score Card
Ik heb dit boek vorig jaar al aangeschaft omdat het moest voor een reeks colleges voor het van Online Media. Dit is echt een heel interessant boek, dat zeker iedereen die een website of een blog heeft veel te bieden heeft. Ik heb ontzettend veel geleerd over hoe je je website kunt optimaliseren, oftwel: kunt verbeteren en hoe je bijvoorbeeld je statistieken kunt meten en wat je eruit kunt opmaken. Het is niet moeilijk geschreven, maar het leest wel een tikje als een studieboek. Toch ben ik erg blij dat ik dit boek in de kast heb staan en ik gebruik 'm nog steeds regelmatig voor m'n blog!

Geld verdienen met social media
Heel eerlijk gezegd vind ik de titel een klein beetje misleidend, want het is niet zo dat er heel duidelijk wordt uitgelegd in dit boek hoe je nu geld verdient aan sociale media. Maar dit kleine compacte boekje staat wel boordevol goede tips en links naar sites die over social media gaan. Er wordt ook in detail uitgelegd wat je precies door middel van het gebruik van social media kunt bereiken. Het leest lekker weg in elk geval en ik vond het erg waardevol. Er staat ook vrij veel in over bloggen.


Scoren met social media
Dit boek is erg geschikt voor als je zelf een blog, webshop of bedrijf hebt en je wilt een social media strategie voor jezelf ontwikkelen. Dit boek neemt je stap voor stap mee in de wereld van de sociale media en geeft je de middelen om een professioneel stappenplan te maken. Er staan ook checklists in, wat super handig is, want zo weet je zeker dat je niets vergeet.

Code Social Media

Dit boek is vooral informatief. Erg handig voor als je niet zo bekend bent met sociale media en je er meer over wilt weten. Gelukkig zijn het niet allemaal saaie feitjes, het boek bevat ook cases uit de praktijk waarin je leest waar het goed en waar het mis is gegaan.

Engage

Dit boek is in het Engels geschreven. Het boek is geschreven door de social media expert Brian Solis die echt belachelijk veel afweet van dit wereldje. Ik ben zijn boek nu aan het lezen en ik vind het echt verbazingwekkend wat hij allemaal vertelt. Dit boek is voor iedereen wel geschikt; of je nu blogger bent of alleen maar op sociale media zit. Het is wel een vrij dik boek. Grappig feitje: het voorwoord is geschreven door Ashton Kutcher, die inmiddels zelf ook een mediabedrijf bezit.

Lezen jullie wel eens boeken over blogs en sociale media? Hebben jullie nog aanraders?

5 opmerkingen:

 1. Lijken me ook wel erg interessant boeken, wat je zelf ook zegt.. Vooral interessant als je zelf een eigen blog hebt. Ik heb op school een half jaar een minor gevolgd (dan doe je een half jaar een andere opleiding) en ik had gekozen voor Webcommunicatie. Leer je dus ook veel over het webgebeuren en dat vond ik toch ook wel heel interessant en leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me allemaal erg interessant, zouden ze deze boeken ook bijvoorbeeld bij een bibliotheek uitlenen? Of kun je ze alleen kopen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vraag ik me ook af, of je deze boeken ik de bieb zou kunnen lenen..hoop het! Ik ga eens kijken

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb deze tips: Bloghelden (http://bloghelden.nl) en Sex, blogs & rock 'n roll (http://dutchproblogger.nl/boek) Moet je lezen als je blogger bent, heel leuk en leerzaam ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het lijken mij erg interessante boeken. Bloghelden schijnt ook erg leuk te zijn. Ik wil nog steeds een keer zo'n boek kopen of lenen bij de bieb. :)

  BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...