maandag 11 april 2011

'Working' Life


Ik schrijf eigenlijk niet zo heel vaak over persoonlijke dingen, dus ik dacht laat ik dat nu eens doen. Zo krijgen jullie een beetje een kans om mij te leren kennen en kan ik ook eens vertellen wat ik zoal allemaal uitspook. Waar ik nu vooral mee bezig ben? Naast talloze andere dingen, vooral mijn scriptie!

Bloggen is ontzettend leuk, maar het is niet iets wat ik fulltime doe. Helaas! Ik zou er dolgraag alle tijd die ik heb insteken, en soms voel ik me dan ook schuldig dat ik het niet de aandacht kan geven die het verdient. Maar naast het bloggen studeer ik. Ik zit in mijn laatste jaar van de opleiding Redactie & Mediaproductie aan de Hogeschool van Amsterdam.

Een heel leuke studie vind ik zelf, waarin je breed opgeleid wordt in de wereld van media. Vroeger was het al mijn droom om voor een tijdschrift te werken als redacteur. Dat is ook het doel wat ik mezelf heb gesteld toen ik begon aan mijn studie. De afgelopen jaren heb ik dan ook stages gedaan die zoveel mogelijk in de buurt kwamen van mijn toekomstdroom. Zo heb ik stages gelopen bij tijdschriften als Fancy en Grazia, een superleuke ervaring waar ik heel veel heb geleerd. Maar ik heb ook de wereld van de online media leren kennen en inmiddels is mijn toekomstdroom ietsje bijgesteld: ik wil nog steeds graag redacteur worden, maar of dat nu voor een tijdschrift is of voor een internetsite, ik zou het allebei erg leuk vinden.


Inmiddels ben ik bijna klaar met studeren en ben ik voornamelijk bezig met mijn scriptie. Een blok aan mijn been eerlijk gezegd. Want hoewel ik een leuk onderwerp heb gekozen, kost het veel tijd, energie en heb ik regelmatig last van wisselende motivatie (Lees: alles is leuker dan werken aan die scriptie). 


Mijn onderwerp is social media. Ik ga namelijk advies geven over een social media strategie voor een blad. Ontzettend leuke opdracht, maar ik heb al gemerkt dat er een hoop haken en ogen zitten aan een scriptie en dat er ontzettend veel bij komt kijken. Soms word ik er gillend gek van en wil ik het liefst weglopen, maar aan de andere kant weet ik dat ik zo dichtbij zit... En daarbij komt dat het altijd fijn is om een diploma te hebben.


Voorlopig probeer ik mezelf zoveel mogelijk 'aan het werk' te zetten. En proberen niet te veel te freaken. 

Maar let's turn the tables: Wat studeren jullie eigenlijk? Heb je al wel eens een scriptie geschreven? Alle tips zijn welkom :-)

3 opmerkingen:

 1. ik zit nu in m'n 3e jaar hbo social work maatschappelijkwerk en dienstverlening.. volgend jaar wordt dus mijn ultieme werk je uit de naad jaar XD

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me 'n erg leuke studie Roos!
  Heb zelf Talen & Culturen van Latijns-Amerika gestudeerd aan de Universiteit van Leiden en heb ook journalistieke vakken gevolgd. Ben nu op zoek naar werk: zou het geweldig vinden om mijn passie voor eten te combineren met schrijven! Ben verder plannen aan het maken voor een foodblog/baking blog, lijkt me hartstikke leuk!
  Maar goed, scriptie dus... De problemen en frustraties die het schrijven van 'n scriptie met zich meebrengt komen me heel bekend voor. Geloof me, je zult zo trots zijn op jezelf als je je definitieve versie hebt ingeleverd en je je beoordeling krijgt. Ik weet nog dat, toen ik mijn cijfer te horen kreeg voor m'n scriptie, ik daarna naar buiten liep en spontaan begon te huilen, lachen en springen tegelijk! Heb toen ook gelijk mijn vriend en mijn moeder gebeld om het goede nieuws te vertellen. Het is dan zo'n enorme ontlading en echt 'n fantastisch en onovertroffen gevoel! Dat is wat je voor ogen moet houden als het even tegenzit: dat ene moment, dat euforische gevoel!!!
  Onwijs veel succes de komende tijd met je scriptie! Je bent er bijna ;-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @femketje - leuke studie, doet een vriendin van mij ook! Succes :-)

  @KelleBelle bedankt voor je tips! Goed idee om een foodblog te starten. Zeker voor mensen als ik die niet goed kunnen koken, maar wel eten leuk en lekker vinden! Laat me even weten wanneer je 'm hebt opgestart!

  BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...