maandag 18 april 2011

It-girl: Riley Keough

Meet Riley Keough. Bij haar naam gaat er misschien niet direct een belletje bij je rinkelen. Maar toch is deze dame hard op weg om een heuse it-girl te worden! Riley Keough is de kleindochter van Elvis Presley en is de 21-jarige dochter van Lisa Marie Presley en Danny Keough. Lees even mee wat deze beauty al op haar CV heeft staan...
De Amerikaanse Danielle Riley Keough werd geboren op 29 mei 1989. Ze is het oudste kleinkind van haar rock 'n roll opa, van wie ze ook zijn beroemde gelaatstrekken heeft geërfd. Al op 12-jarige leeftijd maakt ze haar debuut als model voor niemand minder dan het Italiaanse duo Dolce & Gabbanna. Ze mag meelopen in hun catwalkshow terwijl trotse mama Lisa toekijkt vanaf de frontrow. Tevens scoort ze een contract met het beroemde modellenbureau IMG.Dan is de basis gelegd en begint Riley met een succesvolle modellencarrière. Ze staat op de cover van de Koreaanse Vogue, en ze wordt een veel gevraagd catwalk model en ze wordt op haar 14e gevraagd als gezicht van Dior's parfum Miss Dior Chérie. In 2006 wordt ze weer gevraagd als model voor Dior, deze keer voor hun nieuwe kledingcollectie.


Je zou denken dat Riley van al die aandacht behoorlijk naast haar schoenen zou zijn gaan lopen. Toch gaat het model gewoon ook naar school en heeft ze geen behoefte aan overdreven luxe zoals een personal shopper. "Ik ga liever zelf shoppen met vrienden. En ik krijg mijn schoolopdrachten gewoon tussen de shoots door," aldus Riley.


Met haar charme en mooie uiterlijk is Riley uitgegroeid tot een graag geziene gast in Hollywood. Ze heeft gedate met zanger/songwriter Ryan Cabrera (ex van Ashlee Simpson) en heeft beroemde vrienden als actrices Dakota Fanning en Rumer Willis. Inmiddels is ze overgestapt van IMG naar Elite Model Management. Naast modellenwerk doet Riley ook een gooi naar acteren, zo acteert ze o.a. in de film The Runaways met BFF Dakota Fanning. Ook acteerde ze in The Good Doctor waar ook Orlando Bloom in speelt.

De jaren die volgen verschijnt Riley op de covers en artikelen van tijdschriften als Elle, L'Officiel, (Britse, Amerikaanse, Koreaanse, Russische) Vogue, Nylon Magazine, New York Magazine, RUSSH magazine en Dazed  Confused.


Inmiddels heeft de 21-jarige een nieuwe modellenklus te pakken. Tevens heeft ze een transformatie ondergaan en heeft ze haar blonde haren donkerbruin geverfd voor een wat meer volwassen look. De kleindochter van Elvis is nu te zien als it-girl voor de nieuwe campagne A Lee Don't Lie van Lee, die werd gefotografeerd door de bekende fotograaf Terry Richardson.


Eerlijk gezegd vind ik het jammer dat ze haar haren heeft geverfd, omdat ik haar als blondine mooier vond. Ik ben onder de indruk van Riley's CV en ik denk dat ze het nog ver gaat schoppen als ze zo door blijft gaan.


Beeldcredits: Riley-Keough.com, Elite Model Blog, Christian Dior.

Kenden jullie Riley Keough al? 

1 opmerking:

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...