donderdag 7 april 2011

Getinte dagcrème met SPF


Wat te doen met warme (zomer)dagen op komst en make-up? Om je huid te egaliseren gebruiken we vaak foundation, maar met de hitte blijft deze moeilijker zitten. Gelukkig zit er in veel foundations tegenwoordig SPF (Sun Protection Factor) die je huidje beschermt tegen de felle zonnestralen die zorgen voor het verouderingsproces. Om het jezelf het gemakkelijker te maken is er getinte dagcrème! 

Je wilt verzorging, een beetje kleur, maar niet veel make-up? Dan is getinte dagcrème de uitkomst. Steeds meer beautymerken zijn getinte dagcrème gaan produceren en het is na jaren nog steeds populair. Ook voor vrouwen die liever geen foundation gebruiken is een getinte dagcrème een goed alternatief.

Hieronder een paar suggesties voor het vinden van een fijne getinte dagcrème:

Clinique Moisture Surge Tinted Moisturizer SPF 15
Vanaf deze maand komt Clinique met een fijne getinte dagcrème. Verzorging, een gezonde gloed en een zonnefilter SPF 15 in een handige flacon. Ideaal om mee te nemen in je handtas. Tip: indien je een droog huidje hebt behandel je huid dan eerst met een gewone gezichtscrème en breng daarna de getinte dagcrème aan. Je kunt 'm gewoon aanbrengen met je vingers maar als je echt precies wilt werken kun je natuurlijk ook een (foundation)kwast gebruiken. De Clinique Moisture Surge Tinted Moisturizer SPF 15 kost €27,50 voor 30 ml. Hij is verkrijgbaar in 4 tinten: 02 Ivory - 03 Neutral - 04 Beige - o5 Golden




Dr. Hauschka getinte dagcrème

Met de natuurlijke samenstelling van heilzame planten breng je met deze getinte dagcrème van dr. Hauschka een mooi kleurtje en goede verzorging aan. De crème zorgt voor een evenwicht in de vet- en vochtprocessen in je huid. Je hoeft dus niet bang te worden dat je huid te vettig wordt van deze crème. Dr. Hauschka getinte dagcrème kost €20,95 (30 ml.)



Vichy Lumineuse Tinted Moisturizer

 Voor de normale en gemengde huid heeft Vichy een betaalbare getinte dagcrème. Deze dagcrème biedt net als de andere een gehydrateerd huidje en een stralende teint met SPF 15. Beide soorten bevatten vitamine A, provitamine B5 en fruitzuren. Vichy Lumineuse Tinted Moisturizer kost €14,95 en is te koop bij de apotheek.

Dit is slechts een greep uit de collectie, er zijn natuurlijk veel meer merken (budget en duurdere merken) die getinte dagcrème in hun assortiment hebben. Kies er één in een knijpflacon voor betere hygiëne. Lees: dan hoef je niet telkens met je vingers in het potje.

Waar je op moet letten als je het koopt? Net als bij een foundation let je op de kleur. Je wilt tenslotte niet oranje voor de dag komen. Niet alle getinte dagcrèmes bevatten helaas SPF. Bedenk wel dat je met een zonnefilter beter beschermt bent tegen de zon en dus tegen veroudering van je huid.

Bedenk wel dat een getinte dagcrème niet hetzelfde is als een foundation. Het geeft een lichte dekking, maar wil je meer dekking dan zal je toch ook een concealer of foundation moeten gebruiken voor die paar oneffenheden. Maar hoewel je van foundation soms te veel gebruikt, zal je bij getinte dagcrème sneller de juiste hoeveelheid zal gebruiken. Plus: er zit dagcrème in dus je houdt je het vochtbalans van je huid op peil.


1 opmerking:

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...