dinsdag 19 april 2011

Book Love: Nicky Pellegrino - Villa Rosa


Ben jij net als ik dol op romantische, avontuurlijke en La Dolce Vita-verhalen die zich afspelen in het mooie van Italië? Dan moet je zeker even de boeken van Nicky Pellegrino gaan lezen. Ik ben al jaren van fan deze Engelse/Italiaanse schrijfster. En nu heeft ze weer een nieuw juweeltje uit: Villa Rosa! Lees even mee waar het boek over gaat...

Het verhaal
Alice, een jonge twintiger die bol staat van de energie, wil zoveel mogelijk uit het leven halen. Het gelukkigst is ze als ze kookt en Alice twijfelt dan ook geen moment als haar baas, de Italiaanse chef-kok Tonino, haar voorstelt een zomer lang naar Italië te gaan om de échte Italiaanse keuken te leren kennen. Samen met haar beste vriendin vertrekt Alice naar Villa Rosa, een oude, statige villa aan de Italiaanse kust. Daar ontmoet ze Babetta, een oude vrouw die jarenlang de tuin van Villa Rosa heeft onderhouden. De liefde voor het koken bindt de twee vrouwen direct en onder de Italiaanse zon delen ze lief en leed met elkaar. Maar er is nog iemand die indruk op Alice maakt, de onweerstaanbare Lucio, de broer van Tonino…Zoals ik al zei zijn er van Nicky Pellegrino al meerdere boeken verschenen. Dit is het nieuwe boek wat in het Nederlands is vertaald. Wat is er zo kenmerkend aan de schrijfstijl van Nicky?

Ze weet heel goed hoe ze een verhaal moet vertellen dat het boeiend blijft en dat je erin blijft hangen. Dit klinkt misschien logisch: maar er zijn een hoop schrijvers die dat minder goed kunnen. In Nicky's boeken komen altijd vrij veel personages voor en gaat het bijna altijd voor die typische 'Italiaanse familiegeschiedenis'-verhalen. Dit maakt het heel erg leuk om te lezen omdat ze je echt deelgenoot maakt van het verhaal, zonder dat je jezelf verliest in wie wie nu is.Nicky Pellegrino haalt haar inspiratie uit de vele zomers die zij sinds haar jeugd in Italië doorbrengt en dat is goed te merken want haar beschrijvingen voeren je mee naar het mooie Italiaanse landschap.

Ik raad je zeker aan om Caffè Amor, Bella Italia en De Granaatappelboom eens te lezen. De meeste titels zijn al als midprice verkrijgbaar. Ideaal om mee te nemen op vakantie of juist als je nu alvast in de vakantie-mood wilt komen.

Of begin juist met Villa Rosa die vanaf eind april in de winkels ligt. Wil je 'm vanuit je luie stoel reserveren? Dat kan ook via Cosmox. Het boek kost €17,50.

2 opmerkingen:

  1. Deze lijken me echt enorm leuk, heb ze even op mijn wishlist gezet.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijken me leuke boeken!
    Ik heb ook echt een boekenliefde, probeer ook eens de boeken van Reina Chrispijn. Vooral 'De verborgen brieven' en 'Het winterschilderij' zijn geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...