zondag 20 maart 2011

Anti-glim tips


Ik houd van glitter en shimmer, maar waar ik niet van houd is als mijn huid gaat glimmen. Iets wat vaak voor komt bij een gecombineerde huid. Herkenbaar? Ik help je op weg met wat tips om glimmen tegen te gaan!
Ken je dat? Dat je T-zone ( het gebied van je voorhoofd, neus en kin) onwijs is gaan glimmen? Grote kans dat jij net als ik beschikt over een gecombineerde huid. Of je hebt te maken met een vette huid. Hoe weet ik dat ik welke soort huid ik heb?


Gecombineerde huid
Dit is jouw huid als.... je huid over het algemeen zacht en glad aanvoelt. Vaak heb je last van een vette/glimmende t-zone.

Vette huid
Dit is jouw huid als... je huid glimmend is en vergrote poriën heeft.

What to do tegen een glimmende, vette huid?

- Gebruik olievrije make-up en verzorgingsproducten (zoals dagcreme) Waarom? Omdat jouw huid al veel oliën bevat en je het glimmen alleen maar stimuleert als je verzorging mét olie gebruikt. 


-  Gebruik blotting paper. Blotting paper is dé uitkomst. Deze papiertjes absorberen het overtollige olie dat je gezicht zo vettig maakt. Je neemt 'm papiertje en drukt 'm voor een paar seconden tegen je glimmende huid aan. Als je 'm weghaalt zie je op het papiertje een (vet)vlek zitten. Zo kun je zien wat er is geabsorbeerd. Blotting paper zijn er van heel veel merken. Zoals van Essence, NYX Cosmetics tot Chanel.


- Heb je geen blotting paper bij de hand? Dan kun je het glimmen tegengaan met losse translucant powder. Gebruik wel een matte poeder, anders accentueer je alsnog de glans. Ik gebruik zelf de mineral loose powder van Sephora. Ik krijg vooral een glimmend voorhoofd en neus, dus daar breng ik dan de poeder op aan.


- Je kan ook een verfrissingsdoekje over je gezicht halen. Ook hier geldt: olievrij en zonder alcohol. Je zal dan alleen wel je foundation opnieuw moeten aanbrengen. Misschien dus alleen handig als je ergens die avond naartoe gaat en je je make-up opnieuw wilt aanbrengen.

Hebben jullie ook wel eens last (gehad) van een glimmende huid?

1 opmerking:

  1. ik heb zelf een gemengde huid en vooral als ik stress heb begint het glimmen >.<

    handige tips!

    BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...