zondag 31 oktober 2010

Nu in de bioscoop: The Social Network
The Social Network vertelt het verhaal van de oprichter van Facebook. We kennen allemaal Hyves, Twitter en Facebook, stuk voor stuk sociale media die we nu als heel normaal beschouwen en vrijwel dagelijks gebruiken. Maar er was een tijd dat het er natuurlijk niet was. De film concentreert zich op het ontstaan van Facebook.
In februari 2004 werd Facebook door Mark Zuckerberg opgericht, in eerste instantie voor zijn medestudenten aan de Harvard Universiteit. Zijn 'smoelenboek' werd in korte tijd immens populair, en zo groeide Mark Zuckerberg uit tot één van de jongste miljardairs, zijn vermogen wordt geschat op 6,9 miljard dollar en hij neemt de 35e plaats in op de Forbes lijst van de rijksten ter wereld. Ben Mezrich schreef er een boek over en regisseur David Fincher vond het de moeite waard om het te verfilmen.
Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg) krijgt ruzie met zijn vriendin Erica (Rooney Mara) en ze dumpt hem omdat hij volgens haar 'een zak is'. Mark voelt zich aangeslagen en sluit zich op in zijn studentenkamer om zich te kunnen richten op zijn favorieten bezigheid: surfen op het internet. Uit frustratie flanst hij een website genaamd Facemash in elkaar, waarbij mannelijke studenten kunnen stemmen wie van de vrouwelijke studenten ze het aantrekkelijkst vinden. De site is een hit en legt om vier uur 's nachts het hele netwerk van de universiteit plat.

Mark maakt naam met zijn website en hij wordt benaderd door de broers Winklevoss die een idee hebben om een netwerk op te zetten. Ze vragen hem te helpen met het opzetten en in regelen van het netwerk, maar ondertussen heeft Mark ook zo zijn eigen plannen. Tot slot wordt Facebook een feit, maar dan beginnen de problemen, wanneer Mark ervan wordt beschuldigd het idee van de broers Winklevoss te hebben gejat. Hoe redt hij zich eruit? En kan Facebook wel blijven voortbestaan?


The Social Network (met o.a. Jesse Eisenberg, Justin Timberlake en Rooney Mara) is vanaf nu in de bioscoop. Kijk op www.thesocialnetwork-movie.netGa jij 'm zien?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...