donderdag 29 juli 2010

Schoenen trends Fall 2010

Click on the picture to enlarge. Courtesy of PRShots. All rights reserved.


Zoals beloofd een artikel over de najaarstrends op het gebied van schoenen. Als sales person worden wij uitgebreid ingelicht en ook op de catwalks kunnen we de trends voorzien voor komend najaar. Benieuwd wat jij aan kan gaan trekken later dit jaar?

Veter boots
Dit najaar is de grote favoriet wel de lace boot ook wel het veterlaarsje. Denk aan: hoge hak, leer of suède en een smalle leest ingesnoerd door een stel mooie veters. Heb jij smalle voetjes of droom je daarvan? Door dit model lijken je voeten slanker.
Je combineert 'm met een (hoge) taillerok of een mooie skinny jeans die je erin stopt of erover heen laat vallen. Is de hak te hoog voor je? Ga dan op zoek naar een lager gehakt schoentje met veters. Tip: om pijn op je voorvoet te voorkomen leg je een (gel) kussentje voorin de schoen. Je kunt ze kopen bij vrijwel alle schoenenzaken en bij drogisterijen, zoals bijvoorbeeld Scholl Partyfeet. Succes verzekerd!

(Hoge) suède laars
De suède laars is tevens een schoen die we dit najaar veel terug gaan zien. Op de catwalk is hij al gesignaleerd bij Michael Kors en vele andere designers. Opvallend detail: bij deze show zagen we een beenwarmer/sok boven de suede laars uitpiepen. Dit detail is ook al gespot bij de laarzen van Tommy Hilfiger. Deze heeft een paar marine blauwe suède laarzen in de najaarscollectie waarin de sok al is vastgenaaid. Heerlijk warm en erg fashionable. De blauwe laarzen zijn respectievelijk verkrijgbaar bij van Dalen en kosten €229. Even doorsparen dus.
Maar ook de 'normale' suede laars doet het goed. Kleuren van dit najaar zijn aardetinten en kleuren als grijs en donkerblauw. Tip: suede is geen moeilijk materiaal in tegenstelling tot wat veel mensen denken. De kunst is alleen dat je ze heel goed moet onderhouden. Regen en vuil maken de stof kwetsbaar. Om ze langer mooi te houden kun je ze het beste insprayen met een kleurloze spray zoals bijvoorbeeld Nano Pro van Connoli. Spray ze in voordat je ze gaat dragen en daarna na ongeveer 7 keer dragen. Mocht het veel regenen spray dan iets vaker. De kleurloze spray zorgt ervoor de het vocht het materiaal niet aantast en het vuil er makkelijk af kan worden geveegd en zich niet kan hechten aan de vezels.

Het enkellaarsje
Terug van weggeweest. Het enkellaarsje. Zagen we dit voorjaar cowboy-achtige enkellaarsjes, voor het najaar zijn de laarsjes klassieker. De meeste uitvoeringen komen in leer al zijn er ook suede enkellaarsjes te verkrijgen. Het enkellaarsje kun je combineren met een broek maar kan ook prima onder een rokje. Kies je voor een enkellaarsje van zacht leer vergeet dan niet 'm te onderhouden met een spray speciaal voor zacht leer.

Ballerina's
Van de zomer naar het najaar, ook ballerina's kunnen we door het seizoen heen dragen.
Flatjes zijn de meest lastige schoenen om te kopen? Waarom? Ze zitten meestal te strak als je ze gaat passen omdat deze schoen van allemaal het eerst uitgelopen moet worden. Veel mensen kopen ballerina's te groot omdat ze bij het passen het strakke materiaal pijnlijk vinden. Daarna komen ze erachter dat als ze eenmaal zijn gekocht en uitgelopen ze weer te groot worden en soms schoppen ze 'm zelfs per ongeluk uit.
Let dus goed op als je ballerina's koopt. De meeste ballerina's worden gemaakt van leer en een paar van suede. Denk eraan dat zacht leer sneller uitloopt dan 'gewoon leer'. Dit kun je ook voelen, dit leer is veel buigzamer.
Tip om uitschoppen te voorkomen? Let op de lengte bij het passen. Je teen mag niet geplet worden aan de voorkant anders is hij zeker te klein. Let wel: de bovenkant is iets anders dan de voorkant. Ballerina's lopen snel uit. Belangrijkste is dat je de juiste lengte te pakken hebt. Laat je in de winkel adviseren.
En dan de zool. Vaak is deze erg dun en heb je het gevoel dat je op de grond loopt. Vreemd maar waar. Om te voorkomen dat je last krijgt kun je een ViVa zooltje t.w.v. €21,50 in de schoen leggen. Dit is een soort voorgevormde zool (geen steunzool) die je voetstappen dempen als je loopt.
Wil je geen geld aan spenderen? Kies dan voor een ballerina met een sterke, dikke zool.

De 'herenschoen'
Na de boyfriend jeans gaat de inspiratie op de kast van je man verder. Komend najaar zien we de nette herenschoen zoals we 'm kennen speciaal in damesuitvoering. Je kunt kiezen voor een model in leer of suede. Houd je niet van standaard? Er zijn ook 'herenschoenen' verkrijgbaar van metallic leer. Stoer en toch vrouwelijk! Behandel metallic leer wel altijd met een metallic spray.

Mijn oog is al gevallen op een paar mooie, hoog gehakte veter boots!
Wat is jouw favoriete trend voor het najaar?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...