donderdag 27 september 2012

Niet te missen: Now Is Good


Wat doe je als je het ene moment zeventien bent en het andere moment te horen krijgt dat je nooit achttien zult worden? In de film Now is good (Nederlandse titel: Voor ik doodga) naar het gelijknamige boek van Jenny Downham, is het de keiharde realiteit die hoofdpersoon Tessa's wereld doet veranderen. Haar ziekte is ongeneeslijk en dus besluit Tessa te leven in het moment en alles uit haar leven te halen wat er inzit.

Ik heb het boek een tijdje geleden gelezen van schrijfster Jenny Downham (Voor ik doodga was haar debuutroman). Een absolute eyeopener en dus heb ik hoge verwachtingen van de film. Het verhaal draait om Tessa, die door leukemie (vorm van kanker) wordt getroffen. Door dit doodvonnis (letterlijk) besluit ze voor zichzelf een soort bucketlist te maken: wat ik nog ga doen voor ik doodga. En dat is een hele rits aan dingen, zoals seks, drugs gebruiken, iets stelen etc. Maar er gebeuren ook dingen die niet op haar lijstje staan, zoals verliefd worden op haar buurjongen Adam.

De hoofdrollen in de film worden vertolkt door de talentvolle Dakota Fanning (Tessa) en Jeremy Irvine (Adam). De trailer ziet er veelbelovend uit en ik ben zeer benieuwd of het beter is dan het boek of gelijkwaardig. Dakota Fanning is gelukkig geen actrice die je ziet in oppervlakkige komedies, dus de keuze voor haar om deze rol te spelen lijkt haar op het lijf geschreven.

Ook als je het boek niet hebt gelezen: dit is een film die je niet mag missen. Het verhaal is misschien niet onwijs vernieuwend, de kijk van Tessa op het naderende einde van haar leven wel. Daarnaast is het een verhaal dat je boeit en bezig houdt: wat zou jij doen?


 Nieuwsgierig? Bekijk dan even de trailer:
Now is good (Voor ik doodga)
draait vanaf 4 oktober in de Nederlandse bioscopen.

Heb jij het boek gelezen?

1 opmerking:

  1. Ik heb het boek ook gelezen, lijkt me een prachtige film die ik zeker weten ga zien! :)

    BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...