woensdag 5 september 2012

How to: health & beauty secrets!


Het klinkt zo simpel, maar toch is gezond zijn en dat ook blijven totaal niet! Zeker nu het najaarsseizoen aanbreekt liggen griepjes op de loer evenals niesbuien, verkoudheid en een droge of doffe huid. Herkenbaar? Here's what to do!Je hebt voldoende slaap nodig. It's as simple as that. Dus, als je dat weet, ga dan ook gewoon eerder naar bed en pak die uurtjes! Slapen is niet alleen goed voor je gemoedsrust, maar ook voor je lichamelijke gezondheid. Je lichaam rust uit en krijgt de kans zich op te laden voor de volgende dag. Daarnaast zorgt goed nachtrust dat je minder eet (lees: hardnekkige snack-attacks) en dat je je beter kunt concentreren. Bonus: je krijgt een betere huid! 

 
Sporten is erg gezond en helpt tegen stress, maar je hoeft niet per se de stromende regen in te duiken om te hardlopen. Je kunt ook (ontspanning)oefeningen thuis doen, zoals yoga. Ook fijn: mediteren. Niks zweverig gedoe! Even je hoofd leegmaken en je focussen op het hier en nu. Dipje? Ook een momentje om even dankbaar te zijn voor wat je wél hebt.


Fruit is je beste vriend. Always. Tuurlijk, chocolade is ook erg fijn. Maar om ziek zijn te voorkomen is fruit beter. Niet alleen krijg je een betere weerstand ook je haar en huid zal blij met je zijn. Heb je een blender? Maak dan elke dag voor jezelf een smoothie, bijvoorbeeld een groene: met banaan, wat spinazie, groene appel en kiwi. Yum! Neem ook vooral een appel mee naar kantoor of school. Je lichaam zal je dankbaar zijn. Trust me.

 
Verzorging, verzorging, verzorging. In het najaar misschien nog wel belangrijker dan in de zomer/voorjaar. Kom je er nu misschien nog mee weg met je gebronsde huidje, nu wordt het investeren als de gouden gloed is verdwenen. Besef je goed dat je huid een weerspiegeling is van je weerstand. Maak er dus werk van! En dat begint - mocht je dat nog niet doen - met een goede verzorging! Smeren dus! Dagcrème, nachtcrème én oogcrème. Doffe huid? Scrub minimaal 1x per week om dode huidcellen te verwijderen en de doorbloeding in je gezicht te stimuleren. Tip: gebruik niet te donkere make-up. Gebruik liever highlighter pennen (zoals Lightening Touch van The Body Shop) of een gewone highlighter (zoals die van Benefit). 
Geef je gezicht wat leven door een mooie (crème) blush. 

 
Voor mij écht onmisbaar: vitamine pillen. Aanvullend op je eetpatroon, er zijn heel veel verschillende soorten verkrijgbaar. Zelf neem ik graag extra Vitamine C pillen om mijn weerstand op peil te houden. Let op: vitamine pillen hebben doorgaans een lage dosering en zijn geen vervanging van je normale eetpatroon. Maar het helpt wel! Wees lief voor je lichaam en help het 'n beetje. Vitamine pillen koop je gewoon bij de drogist en ze zijn er zelfs in lekkere smaakjes!

Twee liter per dag is het beste, maar met 6 glazen per dag kom je ook al een heel eind!Nieuw seizoen levert soms pluizig haar op. Laat de stijltang alsjeblieft liggen! Grijp eerder naar de (leave-in) haarconditioner, haarmaskers of supplementen. Zelf heb ik last van haaruitval in het najaar dus slik ik Vitamine B haarsupplementen. Tip: borstel je haar goed, dan krijgt het geen kans om te klitten!

Wat zijn jullie gouden tips? Let me know!
 
Meer inspiratie? Lees dan ook even deze dit en dit artikel

2 opmerkingen:

  1. Fijne tips! Ik heb ook altijd last van haaruitval in de herfst, dus nu maar beginnen met vitamine b slikken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke tips! leuke foto's erbij ook :D

    BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...