maandag 6 augustus 2012

New Love: Gü

Mag ik je voorstellen aan mijn nieuwe liefde? Hij heet Gü en ik weet zeker: wij gaan heel gelukkig worden samen. Deze week ontdekte ik dankzij een collega een nieuw zoet hoogstandje: ik verklaar hierbij officieel de liefde aan het Duitse toetjesmerk .


Ben and Jerry's pack your bags...
Met de slogan Pleasure is everyting weet precies wat iedere toetjesfan zoekt en dat is genot. Ik testte de variant met de combinatie
van chocolade, slagroom, mascarpone cheesecake, banaan, karamel en biscuitkruimels.

Een smaakexplosie waarbij tiramisu (veruit mijn favoriete toetje) echt in het niet valt. Het smaakt alsof het net speciaal voor mij, vers bereid is in de plaatselijke patisserie. Maar niets is minder waar, want dit goddelijke toetje ligt gewoon in de schappen bij Albert Heijn.Op het eerste gezicht doet dit toetje nog het meest denken aan een mini Nutella potje.
Bij het aanblik van dit schattige potje kreeg ik spontaan nostalgische herinneringen. 
De zoete karamel, de zachte vulling van mascarpone, afgemaakt met crunchy bescuitkruimels. Hemels. Haast onbeschrijfelijk. Kwestie van absoluut zelf proberen!
De designverpakking maakt het zoete geheel ook al een lust voor het oog. 

Enne, er zijn nog meer varianten! Zo heb ik mij laten vertellen dat de citroen-variant Citrusy Lemon Cheesecake ook heerlijk is en er is ook nog de Afterdark Chocolate & Vanilla Cheesecake.
Fuck de weegschaal (serieus let niet op de calorieën) en geniet. 

Ik wilde graag weten wie er op dit geniale idee kwam om dit te maken.
Dat kwam van de Brit James Averdieck, die tijdens zijn verblijf in België voor zijn werk, verliefd werd op de lokale pastisseries en chocolade. 

Bomvol inspiratie ging hij terug en samen met ontwerper en toetjesman Perry wist hij het merk op te richten. Perry hielp hem in een modern jasje te steken. begon met drie desserts in 2003, maar de zoetenliefhebbers in de supermarkt wilden meer. Het merk breidde uit met een zusje in fruit Frü.

Tegenwoordig maakt niet alleen heerlijke cheesecakes, maar ook mousse, soufflés, chocs, kleine taartjes en brownie taartjes. 

Houden jullie van toetjes? Kennen jullie Gü? Zo, ja wat is favo smaak?


2 opmerkingen:

  1. Ahh, no! Ik voel een nieuwe verslaving opkomen..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. O... ik krijg weer spontaan trek in zo'n Gü cheesecake :-D Zo lekker! In the UK hebben ze inderdaad veel meer smaakjes; ik hoop dat er snel nog meer van deze lekkere puds naar NL komen!

    BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...