dinsdag 14 februari 2012

L'Oréal Lumi Magique Review



L'Oréal heeft vanaf half februari een nieuwe foundation op de markt: Lumi Magique. Ik ben zelf vrij kritisch wat betreft foundations. Sommige beautybloggers hebben aardig wat flesjes staan, ik heb er hooguit drie. Daarom tijd om deze nieuwe lichtweerkaatsende foundation onder de loep te nemen!


Na lang wikken en wegen heb ik besloten deze foundation aan te schaffen. Vandaag vertel ik jullie mijn bevindingen! 

Wat heel erg fijn is aan de formule van deze foundation is dat hij heel erg licht is! Lumi Magique bestaat voor 40% uit water en dat is best veel als je bedenkt dat bij de meeste foundations dit iets van 20% is. 


De verpakking vind ik zelf best mooi. Het flesje is petit en heeft een mooie gouden pompje. Niet alleen heel handig qua dosering, maar ook lekker hygiënisch. De foundation bevat 30 ml, wat op zich vrij standaard is bij de meeste foundations. Ik heb de kleur N4 Pure Beige. De kleur is op het moment ietsje donkerder dan ik zelf ben, maar dat komt omdat ik zelf vrij wit word in de winter. Ik denk dat wanneer ik door de zon wat bruiner word, de foundation perfect matched met mijn gezicht omdat het verschil nu maar minimaal is. Wel is mij opgevallen dat de kleuren vrij donker uitvallen! Neem dus vooral een kleur lichter dan normaal. Er zijn in totaal 6 kleuren.




De foundation zelf voelt heel luchtig van textuur. Maar daardoor is de foundation vanzelfsprekend niet super dekkend. Hij is meer bedoeld om de huid lichtjes te egaliseren en om roodhuid en kleine onzuiverheden te verdoezelen. En dat doet deze foundation naar mijn mening prima. Voor een normale/droge huid is deze foundation ideaal, maar ook denk ik dat deze foundation erg geschikt is voor de gecombineerde huidtypes. Heb je een vette huid dan denk ik dat deze foundation niet zo geschikt is omdat hij door de textuur gemakkelijk van je gezicht afglijdt.


De lichtweerkaatsing van deze foundation komt voor uit het Andersen Liquid-concentraat dat in het product zit, een zeldzaam ingrediënt, speciaal ontwikkeld door L’Oréal. Ik vind het fijn dat deze foundation een subtiele glow geeft aan je gezicht, dat vind ik persoonlijk een pluspunt. 


Omdat bij mij alleen mijn T-zone meer dekking nodig heeft, vind ik deze foundation wel erg fijn. Vaak is bij mij het geval dat de 'normale' foundation te veel dekking geeft voor mijn droge wangen en het zich gaat ophopen op de droge plekjes. Met deze foundation heb ik daar minder last van. Ik denk dat deze foundation daarom ook erg fijn is in de zomer.


Gebruik je een primer of een ander soort basis dan blijft deze foundation beter zitten. Het beste is nog als je 'm lichtjes afpoedert. Ik heb dat gedaan met de losse poeder van Bourjois Flower Perfection. Helaas zul je niet ontkomen aan touch-ups met deze foundation. Maar met afpoederen blijft het wel langer zitten waardoor je het minder vaak hoeft bij te werken. 


De foundation is wel aan de hoge kant voor een 'drogisterij-merk'. L'Oréal Lumi Magique kost €16,99 en is te koop bij o.a. Etos, DA, Kruidvat, Ici Paris XL etc. Aan de dure kant als je bedenkt dat de meeste foundations rond de €12 zijn. Aan de andere kant: hoe beter de ingrediënten hoe meer een foundation gaat kosten. En als ik het vergelijk met de Lancôme Teint Idole 24h (een favoriet die ik te duur vind) die €45 kost, kan ik het wel weer relativeren.

Pluspunten:
- licht van structuur dankzij 40% water
- geeft een subtiele glow 
- bij veel drogisterijen te koop
- geen masker-effect


Minpunten:
- niet erg dekkend
- niet heel veel kleuren beschikbaar (slechts 6 momenteel!)
- de prijs
- blijft niet de hele dag zitten


Persoonlijk vind ik het een fijne foundation voor erbij. Ik was juist op zoek naar een foundation die wat minder dekkend is voor mijn gehele gezicht. Op de plekken waar ik meer dekking wil gebruik ik de cream concealer van Bobbi Brown. Het voordeel voor mij vind ik dat het mijn huid niet verstopt maar toch mijn gezicht mooi egaal maakt. Ik denk dat deze foundation het meest geschikt is voor de droge en normale huid. De prijs ligt aan de hoge kant, maar er zijn regelmatig acties bij de drogisterijen rondom L'Oréal. 


Welke foundation gebruiken jullie?

Liefs!

6 opmerkingen:

  1. Ik heb hem net gekocht en ik ben er erg over te spreken!
    Ik was er inderdaad al bang voor dat hij niet zo lang zou blijven zitten maar het flawless effect maakt alles goed.
    Leuk artikel!
    Wil je er de volgende keer een full face foto bij doen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. @Anoniem! Ja hoor, ik zal er volgende x een full face bij doen :-) Thnx! Bedankt voor de feedback!!

      Verwijderen
  2. Ik kan zo niet zien wat voor kleur ik nodig heb, mijn man verraste mij met een flesje kleur: C2 rose porselain...ik ben van mezelf niet wit maar echt bruin ook niet, ik kan het niet proberen, dan kan ik het flesje niet meer ruilen...Wat moet ik doen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Helga! Tip: neem een klein bakje of een reisflesje mee naar de winkel. Ga naar de testers en doe een klein beetje product in de kleur C2 in het bakje. Probeer het de dagen erna thuis (bij daglicht!!) uit. Zo kom je erachter of het de juiste kleur voor je is, zonder dat je het flesje hoeft aan te breken. Succes!!

      Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...