zaterdag 4 februari 2012

Book Tip: The Making Of Gucci

 
Alweer een mooi boek voor op de koffietafel! Om het 90-jarig bestaan te vieren heeft het Italiaanse modehuis Gucci een boek uitgebracht, gefocust op de rijke historie en de ontwikkeling van het merk. Zoals het boek vertelt begon het allemaal in de 19e eeuw in Florence, waar de jonge Guccio Gucci zijn zaterdagmiddagen doorbracht met zijn moeder, al kijkend naar de mooie winkeletalages in de stad.


Het begint allemaal in Florence in 1921, als Guccio Gucci samen met zijn vrouw Aida Calvelli zijn eigen kleine lederwaren winkel opent aan de Vigna Nuovo. Door zijn werkverleden als piccolo in een chic hotel wordt hij geïnspireerd door het ontwerpen van luxe leren bagage met een haast aristocratische uitstraling.


Behalve mooie oude foto's en glossy mode, komt er ook de nodige intrige aan te pas: zo vertelt het verhaal alles over de jonge Guccio Gucci die het niet gemakkelijk heeft met zijn velen huwelijken en het verraad van één van zijn kleinzonen, Paolo, die het bedrijf na de dood van zijn grootvader overneemt en het merk naar zichzelf vernoemd. Later wordt Paolo door zijn familie verboden om de naam te mogen gebruiken in toekomstige zakelijke projecten. Mode, drama en de weg naar succes: het boek leest haast als een chicklit.

Het merk groeide uit tot een wereldwijd geliefd en bekend modelabel. Niet alleen oude filmiconen liepen weg met de mode van Gucci, ook de huidige celebs zijn vaak in de creaties van het modehuis te bewonderen. 


Het boek is gepubliceerd door Rizzoli en werd bewerkt door de huidige creative director van het label Frida Giannini. Ze volgde Tom Ford op bij Gucci en ontwerpt collecties voor het modehuis sinds 2002.


The making of Gucci is o.a. verkrijgbaar via Amazon voor $53.

2 opmerkingen:

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...