maandag 19 september 2011

Book Tip: Aan mijn jongere ik


Ooit wel eens bij jezelf gedacht: ik schrijf een brief met daarin alle adviezen die ik door mijn leven heen heb geleerd? Auteurs Steven de Jong en Viola Welling verzamelden in Aan mijn jongere ik openhartige brieven die Nederlandse vrouwen aan zichzelf (en aan de generatie na hun) schreven. In de brieven staan boodschappen die ze zelf als jong-volwassenen goed hadden kunnen gebruiken.

De briefschrijfsters delen levenservaringen, belangrijke keuzes, die in veel gevallen hebben geleid tot succes. Aan dit boek werkten heel uiteenlopende bekende Nederlandse vrouwen mee: van Floortje Dessing tot Annemarie Jorritsma en van Stacey Rookhuizen tot Caro Emerald. 


Mij lijkt dit een heel inspirerend boek! Als ik een brief aan mezelf zou schrijven dan zou ik er o.a. inzetten om altijd te doen wat je gelukkig maakt en niet zozeer zo snel iemand anders willen behagen. Dat betekent niet dat je egoïstisch moet zijn; meer dat je naar jezelf en je behoeften moet luisteren en daar iets mee moet doen.

Het boek Aan mijn jongere ik is te o.a. te koop via Bol.com voor €18,95.

Ik ben benieuwd: als jullie een brief zouden schrijven, wat zou je er inzetten als advies of ervaring?  

6 opmerkingen:

 1. ik zou in mijn brief zetten dat altijd alles goedkomt ookal lijkt dat totaal niet zo op bepaalde momenten en situaties

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lijkt me inderdaad een inspirerend boek!
  In mijn brief zou ik zetten dat je meer moet durven doen, je mooiste én gekste dromen moet waarmaken en je nooit mag opgeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kan jullie vertellen dat het een geweldig boek is! Ik heb het gelezen (en ook een recensie over geschreven) en wilde een paar inspirende quotes opschrijven, maar ik bleef maar bezig want er staan zoveel mooie dingen in! Echt een aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Inderdaad een erg mooi boek! Heb het zelf gelezen en ik vind het erg inspirerend. Heb het ook gegeven aan goede vriendin, is echt een ideaal cadeauboek! Rosanne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zou zeggen. Leef bewuster, intenser. In het nu. Geloof niet dat het betere ergens anders is, het is hier nu. Nu is een woord met zoveel betekenissen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb het boek eergisteren voor mijn verjaardag gekregen en kon het gisteren gewoon niet wegleggen. Echt leerzaam. Knap ook dat die vrouwen zo open durfden te zijn. Pia bijvoorbeeld, wauw! Groetjes Tamara

  BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...