donderdag 18 augustus 2011

Review: Kiehl's Ultra Facial Oil Free

Make-up is leuk, maar het staat natuurlijk het beste op een mooi verzorgde huid. Vandaag laat ik jullie kennismaken met de verzorgingsproducten die ik nu al een tijdje gebruik. Deze lijn is afkomstig van Kiehl's, het Amerikaanse cosmeticabedrijf waar ik hier al een artikeltje over schreef. Ik ben deze lijn al een tijdje aan het testen en ik wil graag met jullie delen wat ik er van vind!
Kiehl's heeft een nieuwe lijn de Ultra Facial Oil Free productlijn, die glimmen helpt tegengaan. Dat klinkt als muziek in m'n oren, want yours truly heeft altijd last van een glimmende T-zone. Heel irritant. Maar wat is het, wat zit er in en wat doet het?

De lijn bestaat uit een reiniger, een toner, een lotion en een gel. Altijd fijn: de producten bevatten geen parabenen (conserveringsmiddelen dus), geen kleurstoffen en geen parfum. Ook geschikt voor gevoelige huidjes dus. Dit zegt Kiehl's erover:
Kiehl's Ultra Facial Oil Free-collectie herstelt de vochtbalans in de huid – de huidverzorging zorgt voor een perfect evenwicht tussen vetproductie en hydratatie voor een gezonde huidbarrière. De formule bevat: 
  • Humectanten waarin water is ingetrokken: antarcticine beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf terwijl de vochtvasthoudende bestanddelen van de Imperata Cylindrica en glycerine de huidbarrière hydrateren.
  • Natuurlijke suikers: helpen om het vocht vast te houden en versterken de huidbarrière zodat vochtverlies wordt voorkomen.
  • Bevat huidconditioners zonder olie – deze zijn uitermate geschikt voor de normale tot vette huid en maken gebruik van de natuurlijke lipiden van de huid om glimmen tot 24 uur lang te onderdrukken. 
  • Heeft een milde, maar doeltreffende formules – de Ultra Facial Oil-Free-formules zijn zelfs voor de gevoelige huid veilig en irriteren of overactiveren de huid niet.
 De lijn is geschikt voor de normale huid tot de vette huid. De producten verwijderen overtollige vetten uit je huid zonder je huid uit te drogen. Okee, dat is allemaal heel leuk maar wat is voor wat?


De gel is een verzorging voor dag (en nacht als je dat wilt) en heeft als eigenschappen dat het de huid de hele dag door hydrateert, glimmen tegengaat en talg op de huid minder zichtbaar maakt. Ik ben normaal gesproken een crème-meisje, dus ik moest een beetje wennen aan de gel. Maar nu ik 'm wat langer heb getest (zo'n 3 weken) ben ik onder de indruk. De gel is fris en voel koel aan op de huid.


De aardige medewerkers van Kiehls vertelde mij dat je maar een heel klein beetje nodig hebt per keer, dus dat betekent dat je de pot langer kan gebruiken. Ze adviseerden mij ook om het product al 'kloppend' aan te brengen; hiermee activeer je je bloedscirculatie. De gel trekt in de huid maar laat een gehydrateerd laagje achter. Wanneer ik het bijvoorbeeld aan het begin van de nacht aanbracht was mijn huid de volgende ochtend nog steeds gehydrateerd. Normaal gesproken ben ik altijd een beetje voorzichtig met dagcrème omdat het soms juist door de hydraterende bestanddelen gaat glimmen. Omdat er in deze gel geen olie zit heb ik hier geen last van.


Woah, als er één product uit deze lijn is die me heeft doen verbazen dan is dit het wel. Een kleine hoeveelheid van deze facial cleanser is genoeg voor een schuimende massa. Ik houd van schuimende verzorgingproducten, het geeft zo'n lekker fris en schoon gevoel en het masseert zo lekker in. De cylindrica en de citroenextracten in deze sulfaatvrije formule zorgen voor een frisse en zuivere huid die niet droog en trekkerig aanvoelt. En nu komt het: tijdens het afspoelen voel instant glad je huid wordt. Ik kan het moeilijk uitleggen, maar je huid voelt als een pingpong-balletje, super glad alsof je het vacuüm gezogen hebt ofzo. Maar het resultaat mag er zijn: na deze foam-behandeling was er geen glimplek meer te bekennen! I like!

Ik vind het erg prettig, omdat het een schoon en fris gevoel geeft, maar als je niet houdt van schuim en een ultra gladmakend product kan je deze beter skippen.


Na de cleanser volgt de oil-free toner. Om heel eerlijk te zijn gebruik ik eigenlijk zelden een toner of een tonic, maar voor de volledigheid test ik 'm uitvoerig. De toner is bedoeld om het overtollige talg op je gezicht zichtbaar te verminderen. Pluspunt: wederom geen parfum, parabenen, siliconen, kleurstoffen of andere troep. Je kunt dit product ook gemakkelijk over je make-up aanbrengen wanneer je gedurende de dag last krijgt van glim-plekken. 

Ik vind 'm fris en hij matteert mijn huid mooi. Hmm... misschien toch een idee om dit vaker te gaan gebruiken.



In deze lotion zit het ingrediënt Antarcticine, afkomstig uit de Antarctische Zee. Het beschermt tegen het uitdrogen van de huid, maakt de huid zichtbaar gladder en beschermt tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Ook een fijn middeltje voor het najaar, want het beschermt de huid tegen (extreem) koude temperaturen zonder z'n waterreserves te verliezen. Wel jammer dat ik in de ingrediënten-lijst alcohol tegenkwam, dit droogt je huid toch juist uit (net als bij drank)? Anyhow, ik vind 'm wel fijn in gebruik. De knijpfles is hygiënisch en de lotion is licht en zacht. En er zitten geen siliconen, kleurstoffen, parabenen en parfum in.

Ik was vooral benieuwd of mijn glimmende T-zone nu helemaal glimvrij zou zijn. Nee, helaas, dat was niet het geval. Maar het was in elk geval wel heel erg verminderd en ik heb met verbazing gekeken naar de algemene verbetering van mijn huid. Bijzonder, hoe hydratatie je huid zo kan opknappen, mijn onzuiverheden verminderden, mijn huid werd egaler en mijn grote poriën werden minder zichtbaar.



De complete Ultra Facial Oil Free-lijn bestaat uit een toner (€18 voor 250 ml), een cleanser (€19 voor 150 ml), een lotion (€29 voor 125 ml) en een gel cream (€29 50 ml). De prijzen zijn niet goedkoop, maar wel betaalbaar.

Nog even de pluspunten en minpunten voor deze lijn op een rij:
 
Pluspunten:
  • De hele lijn bevat geen parabenen, siliconen, kleurstoffen, olie en parfum
  • Je hebt niet veel nodig per behandeling, dus je kan het vrij lang gebruiken
  • hydrateert zonder uit te drogen
  • matteert onmiddelijk
  • zonder sulfaten
  • hoogwaardige natuurlijke ingrediënten
Minpunten:
  • Geen goedkope producten
  • Alleen verkrijgbaar bij de Kiehl's store in Amsterdam (Hobbemastraat)
  • alcohol in de lotion
Zodra het spul op is, ga ik zeker terug om sowieso de gel weer te halen en de cleanser. De andere twee producten zijn voor mij persoonlijk optioneel. Sowieso raad ik aan om 'ns een kijkje te gaan nemen in de winkel. Het personeel is vriendelijk en deskundig en ze zijn zeer gul met het geven van testers, zodat je van alles kunt proberen.

Q: Hebben jullie iets van Kiehl's in huis?
Dit artikel bevat producten die zijn opgestuurd door een bedrijf of merk. Voor meer informatie, lees mijn disclaimer.







1 opmerking:

  1. Ik heb al zoveel over deze producten gehoord, maar het ligt net iets boven mijn budget!

    BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...