maandag 11 juli 2011

Tips om het vakantiegevoel vast te houden!


Wanneer de vakantie eenmaal begint hoop ik altijd dat er nooit een einde aan komt. Maar helaas, duty calls, en uiteindelijk keren we allemaal weer terug naar ons dagelijks leventje. Maar zoals nu, heb ik echt heimwee naar de vakantie en dringend behoefte om dat vakantiegevoel vast te houden. Herkenbaar? Zo houd je 't summer feeling
vast!

Of het nu zon, zee en/of strand is, de zomer is bij veel mensen geliefd. Je bent/wordt lekker bruin, het zonnetje schijnt en je hebt zeeën van tijd over voor leuke dingen. Logisch dus, dat we dit zo lang mogelijk rekken. Nog langer genieten van het zomergevoel doe je door:
  •  Wacht niet tot je bruine kleurtje vervaagt, maar houdt 'm bij met zelfbruiner en bronzers. Tip: gebruik producten met een lichte shimmer, voor een extra verwen-gevoel.
  • Maak je eigen foto-album online en laat 'm bij je thuis bezorgen. Dat kan al heel simpel via de HEMA maar je kunt ook je eigen fotoboek maken als je bijvoorbeeld Photoshop of InDesign hebt. Verzamel leuke quotes/grappige anekdotes/ervaringen en schrijf ze op!
  • Nodig je vrienden uit voor een zomers etentje. Kook het eten (of probeer het) van je vakantieadres. Of beter nog: vraag iedereen die komt een lekkernij/gerecht mee te nemen wat gegeten wordt op zijn of haar vakantiebestemming!
  • Bezoek blogs of lees boeken die gaan over jouw vakantiebestemming. Zoek een leuke Spaanse blog op of lees een roman die zich afspeelt in Frankrijk of een andere bestemming.
  • Tip voor als je nog op vakantie gaat: verzamel souvenirs. Van treinkaartjes tot kettinkjes en schelpjes, verzamel alle spulletjes die je doen denken aan de vakantie en die de moeite waard zijn om te bewaren. Maak eenmaal thuis een speciale doos of kistje met jouw zomerherinneringen. 
  • Zoek op vakantie de meest lelijke ansichtkaarten uit. Hoe meer cliché hoe beter. 
  • Schrijf een reisverhaal/verslag van jouw reis. Doe dat zo snel mogelijk na je reis, zodat alle leuke details nog vers in je geheugen liggen. 
  • Maak een collage van je zomerliefdes. Leuk voor later!
  • Lak je nagels in de vlag van het vakantieland of experimenteer met zomerse nailart.
Ik ben benieuwd wat zijn jullie tips om het zomergevoel langer vast te houden? Laat het weten in de comments ;-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...