woensdag 13 juli 2011

Make Up On The GoJe kent het vast wel: je moet de deur uit en je bent al opgemaakt, maar je wilt wel wat beauty spullen meenemen om te ervoor te zorgen dat je tijdens je lange dag ook mooi opgemaakt blijft. We hebben al gauw de neiging om te veel in onze tas te stoppen. Ik nam eerst ook vaak dingen mee die ik eigenlijk gedurende dag niet nodig heb. Hierbij wat tips zodat je niet te veel meezeult!


Waar je waarschijnlijk de meeste waarde aan hecht is je teint. Maar daarvoor hoef je niet je (vloeibare) foundation mee te slepen. Voor een touch up heb je al voldoende aan een compacte poeder en eventueel wat concealer. Door de compacte poeder aan te brengen blijft je foundation netjes op z'n plek en het vult je huid aan, daar waar de foundation er een beetje af is gegaan. De concealer is meer bedoeld om eventuele onzuiverheden of rode plekjes in je gezicht nog even aan te stippen.


Deze zal je al gauw standaard in je tas hebben. Lipgloss of lipstick. Deze is geen overbodige luxe om mee te nemen, want met eten en drinken gaat de kleur al gauw vervagen. Mocht je nu beide gebruiken, neem dan alleen de lipgloss mee. De kleur van je lipstick is meestal al in je lippen getrokken, dus alleen de finishing touch is eigenlijk al genoeg.

Blush is ook handig om mee te nemen. Het geeft je gezicht kleur en na een lange dag oog je toch wat frisser en levendiger wanneer je blush hebt aangebracht. Bovendien is blush meestal ook makkelijk om mee te nemen.

Ook handig om mee te nemen: wattenstaafjes! De redder in nood om uitgelopen mascara of eyeliner te fixen of m eventuele foutjes met lipstick te corrigeren.

Eigenlijk zou je het in principe hier al bij kunnen laten, maar je kunt altijd kiezen om nog één of twee extra producten mee te nemen. Zoals oogschaduw om je kleur wat te verbeteren. Maar, wat kun je beter thuis laten?1.  Mascara. Deze heb je in de ochtend al zorgvuldig aangebracht en zal je echt de rest van de dag niet meer nodig hebben. Tenzij je spinnenpoten wimpers wilt hebben...
2.  Foundation. Je compacte poeder en concealer zijn eigenlijk al voldoende
3.  Wenkbrauwpoeder/potlood. Ook dit blijft meestal goed zitten nadat je hem s'ochtends hebt aangebracht.
4. Primer. Deze gebruik je meestal onder je make-up en neemt alleen maar ruimte in.
5. Highlighter kun je eventueel ook thuis laten. Zeker als er al een lichte shimmer in je blush zit. 

Q: Wat nemen jullie mee in je tas als jullie de deur uit gaan?

1 opmerking:

  1. Gebruik het dan vaak wel niet allemaal, maar heb altijd wel poeder en/of concealer bij me. Verder lipgloss, lip & cheekstain (wel zo handig 2 in 1) en lippenbalsem (kan bijna niet zonder de deur uit).

    BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...