vrijdag 24 juni 2011

How To: Mooie basis make-up


Het maakt niet uit of je nu veel of weinig make-up gebruikt, een goede basis is altijd erg belangrijk. Je kunt nog zo mooi je ogen hebben opgemaakt, als je een vlekkerige/rode teint hebt oogt het allemaal gewoon minder mooi. Een echt mooie, effen basis is best lastig en daarom deel ik vandaag met jullie mijn tips.


Even ter verduidelijking: met een goede basis bedoel ik dus goede basis make-up, die je teint smetteloos en egaal maakt. Dat is ook natuurlijk de reden waarom er gezichtsmake-up bestaat, zodat het lijkt alsof je van jezelf een egale huid hebt.

Let's face it, de meeste mensen zijn nu eenmaal niet gezegend met een perfecte huid. Veel voorkomende huidproblemen zijn roodheid, puistjes, acne, littekens etc. Gelukkig helpt make-up een handje om die dingen een beetje te verdoezelen.

Allereerst is het heel belangrijk om te weten wat voor soort huid je hebt. Beschik je over een vette huid, droge huid of juist gecombineerde huid? Meestal weet je zelf al wel, maar mocht je twijfelen ga dan eens langs de schoonheidsspecialiste of vraag het aan iemand die er verstand van heeft.

Voor veel problemen is een oplossing, neem bijvoorbeeld roodheid. Veel vrouwen hebben daar last van, maar er zijn genoeg beautyproducten die je erbij kunnen helpen. Zoals Clinique Redness Solution. Of heb je net als ik, bijvoorbeeld een gecombineerde huid maar wordt je T-zone vettig in de loop van de dag, dan kun je kiezen voor een (olie-vrije) primer die je aanbrengt zodat je make-up er op de T-zone (of andere plekken waar je dat hebt) niet afglijdt.

Samengevat dus: stap 1 voor de basis make-up, breng verzorging aan die bij jouw huidtype past. Je kunt een speciaal product als een primer gebruiken, maar heb je dit niet dan is een dagcrème of serum ook goed. Pas alleen op dat deze niet te vettig is en juist goed in je huid trekt, anders krijg je geen mooie egale basis.

Daarna is het tijd voor foundation. Dit product maakt je huid egaal, veel mensen denken dat je het gebruikt om bruiner te lijken, maar dat is niet het doel van foundation. Tip voor een mooie basis: breng alleen foundation aan waar je het nodig hebt. Als je goed naar je gezicht kijkt, zijn er altijd stukken huid waar je teint gewoon mooi en glad is. Op deze manier lijkt het nog natuurlijker. Poeder het heel lichtjes af met een losse poeder. Gebruik niet te veel! Je wilt het tenslotte zo natuurlijk mogelijk maken.

Stap 3; breng concealer aan. Deze stap kan je overslaan als je wilt, maar het helpt wel bij eventuele onzuiverheden of donkere kringen onder je ogen. Poeder het heel lichtjes af, zodat het daarna beter blijft zitten.


Daarna kun je kiezen voor bronzer en/of highlighter. Highlighter is perfect om je gezicht een glow te geven. Ik heb hier eerder een artikel over geschreven, die kun je hier lezen. Bronzer geeft je gezicht warmte, maar je kan deze ook overslaan als je natuurlijker wilt gaan.

Tot slot; blush. Een lichte blush staat heel mooi en natuurlijk. Je kunt kiezen voor poeder, maar wil je echt een mooie, natuurlijke basis kies dan voor een crème blush die je zachtjes in je huid masseert.


En dan ben je klaar! En kun je beginnen aan je ogen of lippen, of je kunt het laten bij je basis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...