donderdag 5 mei 2011

Review: Too Faced Shadow Insurance


Jullie hadden 'm al in deze shoplog voorbij zien komen en zoals beloofd hierbij een review. Tegenwoordig heeft bijna elk cosmeticamerk wel een primer of een oogschaduwbasis in haar collectie. Zowel budget als wat duurder. Vandaag bespreek ik met jullie een wat duurdere oogschaduwbasis; Too Faced Shadow Insurance.


Allereerst de verpakking. De Too Faced Shadow Insurance komt in een kleine tube van 11 gram. Ik vind het een mooie simpele verpakking, door het kleurtje van de tube goed op in mijn stash en kan ik hem gemakkelijk terugvinden. Er zit geen applicator bij, je moet gewoon drukken om de vloeistof eruit te krijgen. Ik vind dit een voordeel, want het werkt hygiënischer. Deze oogschaduwbasis belooft niet in de lijntjes te gaan zitten.


De vloeistof heeft een crème substantie. En ik heb al gemerkt dat je er heel weinig van nodig hebt. Gebruik je teveel, dan trekt het minder goed in waardoor je oogschaduw later moeilijker te blenden is. De kleur van de vloeistof is nude, huidskleurig dus. Ik vind het overigens fijn dat het een crème substantie is. Ik ken andere primers die van gel/siliconen zijn en die pakken minder goed omdat ze snel in de lijntjes van je oogleden trekken. Doordat je er zo weinig van nodig hebt, doe je er onwijs lang mee. Dat is echt een pluspunt.

Nadeel is dus dat je goed op moet letten dat je niet te veel gebruikt. Maar ja, wat is te veel? Eigenlijk is een klein bolletje al genoeg voor één ooglid. Mijn advies om het lichtjes aan te brengen en dan nog een klein laagje. Bouw het dus op.

Ik gebruik de Too Faced Shadow Insurance nu al een tijdje en persoonlijk vind ik hem erg fijn. Hiervoor gebruikte ik de Sephora eigen merk oogschaduw primer (die helaas uit het assortiment is gehaald) en HEMA. In vergelijking met Sephora is de kwaliteit eigenlijk hetzelfde. In vergelijking met de HEMA primer vind ik die van Too Faced beter. Hij droogt sneller op en beter. En hij is makkelijker te verspreiden met je vingers. Het valt me op dat hij inderdaad ervoor zorgt dat mijn oogschaduw niet gaat creasen (in de lijntjes trekt). Ik ben er zelf erg tevreden over.


De TFSI kost €12 bij Sephora (wat best mee valt). Er is ook een Too Faced Shadow Insurance Glitters, speciaal voor de meiden die graag glitter oogschaduw dragen. Als deze op is, ga ik zeker een back-up halen.




Welke oogschaduw primer gebruiken jullie?

2 opmerkingen:

  1. Ik heb er eentje van KIKO cosmetics, die is ook heel fijn! Helaas zit KIKO (nog) niet in Nederland.. :(
    X

    BeantwoordenVerwijderen

I love to hear your thoughts!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...